Hlavní obsah

Maďarsko - Francie 2:6Francie smetla Maďary. Sacha Treille se blýskl hattrickem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Ritz 0 : 1
14. Vas 1 : 1
18. Treille 1 : 2
20. Fleury 1 : 3
39. Chakiachvili 1 : 4
48. Sofron 2 : 4
54. Treille 2 : 5
57. Treille 2 : 6
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Francie porazili v základní skupině B mistrovství světa Maďarsko jednoznačně 6:2. Nováček mezi elitou zůstává bez bodového zisku. Francie, která vyhrála již první třetinu 3:1, si polepšila na pět bodů a poskočila na čtvrtou příčku, která zajišťuje postup do čtvrtfinále. Hattrickem se v dresu vítězů blýskl útočník Sacha Treille, tři nahrávky zaznamenal další forvard Pierre-Édouard Bellemare.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Francouzský hokejista Sacha Trielle během utkání s Maďarskem na MS.

Článek

Maďaři v touze po prvním úspěchu na turnaji sice Francii během úvodní třetiny přestříleli, jenže Erdély v první velké šanci proti Huetovi neuspěl. A Maďary to mohlo mrzet, protože tečující Ritz v 10. minutě otevřel skóre. Kapitán Márton Vas sice z první přesilovky svého celku vyrovnal, ale závěr třetiny patřil Francouzům. Svůj střelecky povedený večer načal Sacha Treille a 34 vteřin před odchodem do kabin zužitkoval hru v početní výhodě Fleury.

Druhá třetina byla na zajímavé momenty výrazně chudší. Yorick Treille příležitost ke zvýšení náskoku prováhal, ale na začátku 39. minuty vše napravil, když vybojoval kotouč a poté, co ho zatáhl do útočného pásma, našel Chakiachviliho a ten si s gólmanem Rejnou věděl rady.

Maďaři trochu ožili snížením v končící 48. minutě, kdy se mezi střelce zapsal Sofron, jenže z přesilovky odpověděl Sacha Treille. V 54. minutě měli Maďaři ještě šanci závěr zdramatizovat, když hráli celé dvě minuty pět na tři, ale gól naděje nepřišel. Krátce poté, co byli Francouzi kompletní, naopak uzavřel hattrick Sacha Treille.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Maďarsko - Francie 2:6 (1:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. M. Vas (G. Nagy, Wehrs), 48. Sofron (M. Vas, Bartalis) - 10. Ritz (Auvitu, Moisand), 18. S. Treille, 20. Fleury (Bellemare, Auvitu), 39. Chakiachvili (Y. Treille), 54. S. Treille (Bellemare, Fleury), 57. S. Treille (Bellemare, Claireaux). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Kubuš (SR) - Kaderli (Švýc.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. Diváci: 3340.
Maďarsko: Rajna - Wehrs, Dudás, Szirányi, Sagert, Stipsicz, M. Vas, Garát - Erdély, Sarauer, Galló - Sofron, Bartalis, Sebök - Kóger, J. Vas, G. Nagy - Benk, Kovács, K. Nagy - Banham. Trenér: Rich Chernomaz.
Francie: Huet - Auvitu, Moisand, Beron, Chakiachvili, Janil, Raux, Dieude-Fauvel - Fleury, Bellemare, S. Treille - Y. Treille, Meunier, Perret - Bozon, T. Da Costa, Bertrand - Claireaux, Ritz, Desrosiers - od 41. navíc Lamperier. Trenér: Dave Henderson.

Reklama

Související témata: