Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 2:1Olomoucká Sigma prohrála na Slovácku a je jednou nohou ve druhé lize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Valenta (penalta) 1 : 0
54. Navrátil 1 : 1
59. Diviš 2 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté o záchranu bojující olomoucké Sigmy zápas předposledního kola Synot ligy nezvládli, v Uherském Hradišti prohráli se Slováckem 1:2 a jsou tak krůček od sestupu, když na čtrnáctou Příbram ztrácejí stále dva body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Eldar Civič, Jiří Valenta a Marek Havlík ze Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hanáci vědomi si důležitosti zápasu byli od úvodních minut aktivnější. Do první šance se ale dostali domácí, když z 20 metrů nebezpečně pálil Valenta. Buchta však byl na místě.

První kloudná akce viditelně nervózní Sigmy přišla až v 17. minutě. Petr našel Navrátila a ten vysoko přestřelil. Krátce nato se v šestnáctce Slovácka dostal k míči Hála, ale Heča ho vychytal. Podobně se vedlo v 39. minutě také Ordošovi. S jeho nedůraznou střelou z deseti metrů domácí gólman neměl nejmenší problémy.

Klíčový okamžik první půle se zrodil v 40. minutě. Šimulikosti překvapil Hanáky rychlým rozehráním přímého kopu, na míč si naběhl Kone, dostal se do kontaktu s Šindelářem a sudí Zelinka více než přísně nařídil pokutový kop. Hostujícího stopera navíc vyloučil. K balónu se pak postavil Valenta, penaltu s přehledem proměnil a boj Sigmy o záchranu tak dostal povážlivou ránu.

Bojovat ale nepřestala, byť po přestávce opět nejprve zahrozili domácí. Koneho přízemní střela zleva však šla těsně vedle levé tyče. V 51. minutě Sigma přece jen vykřesala naději. Falta si na levé straně pohrál s Chvástalem, odcentroval, na míč si naběhl maličký Navrátil a šťastnou hlavičkou přeloboval bezmocného Heču.

Ovšem dlouho se Hanáci neradovali. O sedm minut později Reinberk našel Diviše a ten rovněž hlavou překonal zkoprnělého Buchtu. Stejný hráč mohl pojistit vedení v 69. minutě, hostující gólman však jeho bombu z 20 metrů zneškodnil. Slovácko ale v té chvíli už drželo otěže utkání ve své moci, Sigmě nic nedovolilo a tři body si bez větších problémů pohlídalo, Hanákům tak zůstaly jen oči pro pláč.

29. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 41. Valenta z pen., 59. Diviš - 54. Navrátil. Rozhodčí: Zelinka - Wilczek, Hájek. ŽK: Havlík, Daníček - Chorý, Petr, Navrátil, Radakovič. ČK: 40. Šindelář (Olomouc). Diváci: 4142.
Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Hofmann, Reinberk - Šumulikoski - Diviš (80. Biolek), Valenta, Havlík, Civič (69. Daníček) - Koné (81. Došek). Trenér: Habanec.
Olomouc: Buchta - Hála (64. Štěpán), Šindelář, Radakovič, Falta - Navrátil, Plšek, P. Ševčík, Petr (64. Mahmutovič) - Chorý (43. Štěrba), Ordoš. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: