Hlavní obsah

Liberec - Zlín 4:3Zlín v Liberci třikrát vedl, aby stejně prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Poznar 0 : 1
24. Pulkrab 1 : 1
29. Jordan 1 : 2
61. Pulkrab 2 : 2
68. Vukadinovič 2 : 3
75. Hovorka 3 : 3
80. Hovorka 4 : 3
Záznam online reportáže

Třikrát vedli fotbalisté Zlína ve středečním utkání 29. kola nejvyšší soutěže na hřišti Liberce, přesto pod Ještědem prohráli. Už čtrnáctý zápas v řadě tak nedosáhli na vítězství. Nakonec se však domů vraceli v dobré náladě, protože s ohledem na další výsledky i přes nulový bodový zisk mají jistotu setrvání mezi tuzemskou elitou pro příští sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký stoper David Hovorka.

Článek

Hosté do zápasu skvěle vstoupili a z první akce skórovali: po pěti minutách Jordan našel ideální přihrávkou Poznara mířícího přesně k tyči - 0:1. Domácí obrana si gólový úder nevzala jako ponaučení a hrála s takovou laxností, že se Zlín dostával do jedné šance za druhou. Jordan však ve dvou největších pohořel na Koubkovi.

Severočeši dokázali srovnat, když parádní slalom mezi hostujícími obránci předvedl Pulkrab a debut v základní sestavě mezi tuzemskou fotbalovou elitou ozdobil přesnou střelou - 1:1.

Nepřesnosti, absence důrazu a chaosu při organizaci však bylo v liberecké defenzivě snad stejně jako v předešlých osmadvaceti kolech nejvyšší soutěže, tudíž bylo s podivem, že Severočeši nebyli odsouzeni k prohře ještě před poločasem. Trefa Jordana, který dorážel ránu Koreše mířící do tyče, totiž stanovila pro domácí borce po pětačtyřiceti minutách velmi lichotivý stav - 1:2.

Dva góly zařídil Pulkrab

Po pauze Liberec zvýšil obrátky, vytvořil si převahu a po střelách Shaly a Breiteho předvedl své umění brankář Holý. Pak ale poslal z levé strany ostrý centr do pokutového území Bartošák a Pulkrab hlavou srovnal.

Radost domácích však netrvala dlouho, protože zlínský Hubáček z levé strany našel dlouhým křížným pasem na hranici velkého vápna Vukadinoviče a jeho přízemní dělovka zapadla přesně k tyči - 2:3.

Domácí usilující o body potřebné k posílení naděje na třetí místo se hnali do útoku, za což je Zlín mohl opakovaně ztrestat, ale další šance nevyužil. Pak Breiteho dělovku zpoza velkého vápna vytěsnil Holý na rohový kop, po němž hostující obrana míč odvrátila přímo k Hovorkovi pálícímu nekompromisně pod břevno - 3:3.

Třetí vyrovnání domácí nažhavilo. Zběsile se hnali za vítězstvím. A po dalším rohu opět Hovorka zařídil Severočechům tříbodový zisk. Liberec se tak posunul na třetí místo soutěže a v posledním kole mu na hřišti čtvrté Mladé Boleslavi stačí k udržení výhodnější pozice pro nasazení do předkola Evropské ligy i remíza.

Fotbalová Synot liga, 29. kolo:
Slovan Liberec - Fastav Zlín 4:3 (1:2)
Branky: 25. a 61. Pulkrab, 75. a 80. Hovorka - 5. Poznar, 29. Jordan, 68. Vukadinovič. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Pospíšil, Obročník. ŽK: Shala - Hájek. Diváci: 4649.
Liberec: Koubek - Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák - Folprecht (74. Obročník), Breite - Pulkrab (77. Rabušic), Shala (68. Machuča), Vůch - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Vukadinovič, Janíček, Holík (81. Fantiš), Koreš (84. Bartolomeu) - Poznar, Jordan (59. Matějov). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: