Hlavní obsah

Liverpool čeká první z důležitých zápasů

Bitvu o Ligu mistrů uvidí dnes diváci na Anfield Road. Liverpool na svém stadionu přivítá Arsenal, který je dalším z vážných uchazečů o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Článek

Londýnský klub vypadl z obou pohárů, kterých se účastnil, jarní část Ligy mistrů ještě nezačala, a tak se teď může soustředit na boj o přední příčky Premier League, které by mu zajistily pohárovou Evropu i v příštím ročníku. Momentálně je ale za Tottenhamem až na pátém místě a vzhledem k tomu, že Liverpool je jeho přímým konkurentem, je pro hosty dnešní zápas dvojnásob důležitý. Arsenal se dlouho dostával z krize, zapříčiněné mimo jiné absencí několika důležitých hráčů. Už se zdálo, že se věci začaly měnit k lepšímu, když si odvezl výhru 2:0 z Birminghamu. Další sprcha ale přišla o týden později, kdy doma jen remizovali s Boltonem. Uprostřed špatných zpráv se trenér hostů Wenger dozvěděl také jednu dobrou. Útočník Reyes nemá po střetu s boltonským Fayem zlomenou nohu a mohl by nastoupit proti Realu Madrid, se kterým se utkají za týden; dnes by ovšem nastoupit neměl.

Liverpool má před sebou několik důležitých utkání. Po Arsenalu je jejich dalším soupeřem Manchester United, se kterým budou bojovat o postup v FA Cupu, a potom cestují do Lisabonu, kde je čeká další zápas Ligy mistrů. "Toto období je pro nás velmi důležité," řekl kouč Liverpoolu Raphael Benitez, jehož svěřenci nemohou polevit ani v jednom z těchto zápasů. "Skončit mezi nejlepšími čtyřmi je pro nás důležité z finančního hlediska, stejně jako pro Arsenal," dodal.

Favoritem dnešního zápasu je podle bookmakerů Liverpool, na který si můžete vsadit v kursu 2.00. Pokud věříte hostům, kurs na jejich neprohru je 1.68. U Betandwin se ale dajít desítky dalších příležitostí a u tak sledovaného zápasu je samozřejmostí možnost vsadit si během zápasu live.

Reklama