Hlavní obsah

Finsko - Maďarsko 3:0Finové se trápili s Maďarskem, ale neporazitelnost udrželi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Ohtamaa 1 : 0
50. Koivu 2 : 0
57. Barkov 3 : 0
Záznam online reportáže

Petrohrad
Aktualizováno

Hokejisté Finska vyhráli i čtvrtý zápas na mistrovství světa v Rusku a po výhře 3:0 poskočili v základní skupině B s 12 body do čela tabulky před Kanadu. Obhájce titulu však dosud sehrál jen tři utkání.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Fin Jarno Koskiranta se snaží překonat maďarského brankáře Adama Vay.

Článek

Maďaři, kteří jako nováček mezi elitou dosud nebodovali, statečně drželi s favorizovanými Seveřany krok a bezbrankový stav až do konce druhé části. Výhru zajistili Finům Atte Ohtamaa, Mikko Koivu a Aleksander Barkov. Čisté konto vychytal mladý gólman Juuse Saros.

Zatímco Maďaři se do soupeře s chutí zakousli, Finové začali vlažněji. Změnu skóre nezvládla obstarat ani vycházející hvězdička Laine a do pohody nedostala mužstvo ani 81 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři. K výbornému výkonu se totiž rozchytal strážce maďarské branky Vay.

Ten se během druhé části hodně zahřál, neboť Finové ho zasypali velkým počtem ran a vyhráli prostřední dějství na střely mezi tyče drtivě 25:3. Dlouho jim to ale nebylo vůbec nic platné. Maďaři s vynikajícím Vayem odolávali. Zuby si na něm vylámali kromě jiných Koivu, Lindell a Barkov. Nakonec na něho našel recept bek Ohtamaa, který ho prostřelil z kruhu pro vhazování až ve 37. minutě.

Pojistka Finů přišla poté až v polovině třetí třetiny, kdy zvýšil po přečíslení Koivu. V 54. minutě hráli Finové přesilovku, na níž po pár vteřinách navazovala další, a Barkov uzavřel výsledek. Vay se i tak stal maďarským hrdinou, když v utkání pochytal celkem 48 střel.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Finsko - Maďarsko 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 37. Ohtamaa (Komarov), 50. M. Koivu (Mikael Granlund), 57. Barkov (Laine, J. Jokinen). Rozhodčí: Iverson (Kan.), Piechaczek (Něm.) - Fluri (Švýc.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 1:7. Využití: 1:0. Diváci: 3794.
Finsko: Saros - Jaakola, Hietanen, Pokka, Lindell, Kivostö, Salmela, Ohtamaa - Aho, M. Koivu, Mikael Granlund - Laine, Barkov, J. Jokinen - Pyörälä, Koskiranta, Komarov - Pihlström, Sallinen, Pulkkinen. Trenér: Kari Jalonen.
Maďarsko: Vay - Wehrs, Szirányi, Dudás, Sagert, Stipsicz, M. Vas, Garát, Mestyán - Kóger, Sarauer, Galló - Benk, J. Vas, K. Nagy - Sofron, Bartalis, G. Nagy - Magosi, Sebök, Erdély. Trenér: Rich Chernomaz.

Reklama

Související témata: