Hlavní obsah

Kanada - Německo 5:2Kanada ztratila vedení, ale nakonec překvapení nepřipustila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Hall 1 : 0
24. Perry 2 : 0
32. Reimer 2 : 1
38. Akdag 2 : 2
44. Hall 3 : 2
47. Jenner 4 : 2
54. Ceci 5 : 2
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Kanady porazili v základní skupině B mistrovství světa Německo 5:2. Obhájci titulu v součtu s loňskou cestou za zlatem vyhráli na šampionátu počtrnácté za sebou. Němci sice ze stavu 0:2 dokázali vyrovnat na 2:2, ale ve třetí třetině třikrát inkasovali. Zámořský tým pokračuje na turnaji bez ztráty bodu a vrátil se do čela skupiny B. Dva góly vítězů dal útočník Taylor Hall.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Hokejisté Kanady se radují z gólu - ilustrační snímek.

Článek

Kanaďané měli dobrý nástup do zápasu, když ve čtvrté minutě otevřel skóre Hall, jenže jako kdyby pak nabyli dojmu, že už vše půjde samo. V osmé minutě mohl vyrovnat Akdag, gólman Talbot však vytáhl výtečný zákrok. Fauser pak dokonce dostal kotouč za jeho záda, jenže nohou a sudí po kontrole na videu jeho zásah kvůli úmyslnému kopnutí neuznali.

V úvodu druhé části si oba celky zahrály přesilovku, pouhé dvě vteřiny před vypršením té kanadské zvýšil kapitán zámořského celku Perry. Němci však nerezignovali. Poté, co Ceci minul a hra se otočila na druhou stranu, zcela volný Reimer bombou bez přípravy ve 32. minutě snížil. V polovině 38. minuty si pak z druhé vlny najel do útočného pásma Akdag a vymetl horní roh Talbotovy branky.

Vyrovnání Kanaďany nabudilo, McDavid krátce před přestávkou sice ještě neuspěl, ale Hall ve 44. minutě už zamířil přesně a zapsal se podruhé mezi střelce. Ve 47. minutě navíc zvýšil úspěšně tečující Jenner a zápas se začal znovu odvíjet očekávaným směrem. Když se pak v 54. minutě nechytatelně při přesilovce trefil Ceci, bylo rozhodnuto.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku, skupina B - Petrohrad:
Kanada - Německo 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 4. Hall (Murray), 24. Perry (Duchane, Brassard), 44. Hall (McDavid, Matheson), 47. Jenner (Rielly, Brassard), 54. Ceci (O'Reilly) - 32. Reimer (Noebels, Kahun), 38. Akdag (Gogulla, Schütz). Rozhodčí: Kubuš (SR), Wehrli - Kaderli (oba Švýc.), Ritter (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. Diváci: 5369.
Kanada: Talbot - Tanev, Rielly, Ceci, Murray, Matheson, Dumba, Hutton - Stone, Reinhart, Domi - Duchene, McDavid, Marchand - Gallagher, O'Reilly, Jenner - Perry, Brassard, Hall. Trenér: Bill Peters.
Německo: Pielmeier - Boyle, Akdag, Holzer, Ehrhoff, Reul, Müller, Ankert - Noebels, Draisaitl, Macek - Schütz, Hager, Gogulla - Kink, M. Goc, Seidenberg - Reimer, Kahun, Rieder - Fauser. Trenér: Marco Sturm.
Kanadské bodování MS v hokeji v Rusku:
1. Šipačov 4 zápasy/10 bodů (3 branky + 7 asistencí)
2. Panarin 4/9 (3+6)
3. Dadonov (všichni Rus.) 4/8 (3+5)
4. Laine (Fin.) 4/7 (4+3)
5. Mikael Granlund (oba Fin.)
a Brassard oba 4/7 (2+5)
7. Hall (oba Kan.)
a Nyquist (Švéd.) oba 4/6 (5+1)
...
13. Birner 4/5 (3+2)
18. Červenka (oba ČR) 4/5 (2+3)

Reklama

Související témata: