Hlavní obsah

Maďarsko - Bělorusko 5:2Senzace! Maďaři na MS porazili Bělorusko a zvýšili naději na udržení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nagy 1 : 0
11. Vas 2 : 0
13. Platt 2 : 1
27. Gavrus 2 : 2
31. Sebök 3 : 2
34. Galló 4 : 2
60. Vas 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Maďarska porazili v utkání základní skupiny B na světovém šampionátu Bělorusko 5:2. Maďaři ztratili vedení 2:0, ale po polovině utkání nováček mezi elitou odskočil dvěma góly na 4:2 a nakonec získal první body na turnaji, které mohou v konečném účtování rozhodnout o jeho udržení. Dva góly v dresu vítězů - oba v oslabení - zaznamenal útočník prvoligové pražské Slavie János Vas.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Andrew Sarauer z Maďarska se raduje po gólu proti Bělorusku.

Článek

První větší zákrok z obou gólmanů musel předvést Rajna, který v páté minutě vychytal Kovyršina. Vzápětí byl na druhé straně v šanci Gergö Nagy a trefil se přesně k tyči.

Bělorusové pak hráli první přesilovku v utkání, ale kromě toho, že v ní sami nebyli úspěšní, nachytal je dvě vteřiny před jejím koncem svou první dnešní trefou János Vas, jemuž ke gólu výrazně pomohl jeden z Bělorusů. Další přesilovku už Bělorusko zvládlo brilantně, po pěti vteřinách početní výhody snížil dorážející Platt.

Dudás mohl svému celku vrátit dvoubrankový náskok, ale gólman Lalande byl proti a místo toho vzápětí vyrovnal na druhé straně zapomenutý Gavrus. Nadšeně bojující Maďaři se ale nevzdávali a 32 vteřin poté, co se duel přehoupl do druhé poloviny, je poslal znovu do vedení Sebök, který úspěšně zakončit samostatný únik. Ve 34. minutě se navíc Galló úspěšně ujal koncovky přečíslení dvou na jednoho a bylo to 4:2.

Do běloruského brankoviště vzápětí nastoupil Koval, který sice již do konce utkání neinkasoval, jenže Bělorusko nedokázalo své manko stáhnout. A nepovedlo se to ani v závěru, kdy Koval zamířil na střídačku, aby tak jeho tým na poslední minutu a čtvrt podpořil přesilovku také hrou bez gólmana. Tři vteřiny před sirénou naopak střelou přes celé kluziště trefil prázdnou branku János Vas.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina B (Petrohrad):
Maďarsko - Bělorusko 5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. G. Nagy (Kóger, Sarauer), 11. J. Vas (Sarauer), 31. Sebök (Szirányi), 34. Galló (Sofron, Szirányi), 60. J. Vas - 13. Platt (Stěpanov), 27. Gavrus (Kovyršin, Stěpanov). Rozhodčí: Kubuš (SR), Wehrli (Švýc.) - Ritter (USA), Suominen (Fin.). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 4539.
Maďarsko: Rajna - Wehrs, Szirányi, Dudás, Sagert, Stipsicz, M. Vas, Mestyán - Sofron, Bartalis, Galló - Benk, J. Vas, K. Nagy - Kóger, Sarauer, G. Nagy - Erdély, Sebök, Magosi - Kovács. Trenér: Rich Chernomaz.
Bělorusko: Lalande (34. Koval) - Gotovec, Djukov, Lisovec, Jevenko, Šinkevič, Chenkel, Ustiněnko - A. Kosticyn, Pavlovič, S. Kosticyn - Platt, Stas, Linglet - Stěpanov, Kovyršin, Gavrus - Drozd, Kitarov, Děmkov - N. Komarov. Trenér: Dave Lewis.

Reklama

Související témata: