Hlavní obsah

Porazili jsme mistry světa v hákování, ulevil si Jágr

TURÍN

Byl to pro něj hodně těžký zápas. V den čtyřiatřicátých narozenin nastoupil k velmi očekávanému souboji s Německem, který byl pro český hokejový tým úvodním vystoupením na dvacátých olympijských hrách v Turíně. Ostře sledovaný Jaromír Jágr však odvedl slušný výkon a do statistik si kromě dvou vyloučení připsal dva body za gól a asistenci.

Článek

"Každý první zápas je těžký. Někteří naši hráči přijeli až v úterý a Němci trénovali společně čtrnáct dnů. Navíc je třeba vidět velký rozdíl v rozhodování sudích a také v rozměrech hřiště. Tyhle dva aspekty nám nesedly. Doufám, že si zvykneme co nejrychleji," pronesl po zápase Jágr.

Obavám po první třetině i přes nepříznivé skóre nepropadl. "Chce to mít sebevědomí a být trpělivý, i když se zápas nevyvíjí od začátku podle představ. Takových zápasů se odehraje spousta. Během dvaceti minut se staly všechny možné špatné věci, které se jen mohly stát. Zranil se Hašek a Eliáš. Němci trénovali společně asi čtrnáct dnů, my měli jedno společné rozbruslení."

Přiznal, že se těžko vypořádával s únavou. "Byli jsme ještě vyřízení z cestování. Vezměte si časový posun a skutečnost, že spousta hráčů nespí," uvedl Jágr. Při zmínce, že zápas komentovala fotbalová superstar Juventusu Turín Pavel Nedvěd ho spíše pobavila. Já jsem to nevěděl. A úplně upřímně, já byl tak utahaný, že jsem ani skoro nevěděl, kdo proti nám chytal," rozesmál se Jágr.

Vyloučení jej nadzvedla

Problémy mu dělal už zmiňovaný odlišný metr rozhodčích. "Rozhodčí tady pískají úplně jinak než v NHL, my už jsme si za mořem na něco zvykli a je těžké vracet se zpět." Dvě vyloučení v rozmezí jedenácti vteřin ho pěkně nadzvedla. "Už jsem si odvykl na evropské pískání. Němci jsou mistři světa v hákování, v padání. Ale to patří ke hře, nebudu si stěžovat."

Doufá, že forma bude postupně stoupat. "Proti Švýcarsku to bude podobný zápas. Prohráli s Finskem a půjde jim o hodně. Ale někdy je lepší, když odehrajete dva takové zápasy rychle a máte je za sebou," přemítal Jágr.

"Já hlavně věřím, že nejlepší formu budeme mít dvaadvacátého února," prohodil na závěr. Příští středu se totiž hraje čtvrtfinále. Vítězství znamená úspěch, prohra zatracení.

Reklama

Související témata: