Hlavní obsah

Rusko - Norsko 3:0Rusové nedali Norům šanci a bodově se dotáhli na český tým

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Tělegin 1 : 0
38. Panarin 2 : 0
43. Ljubimov 3 : 0
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Ruska si na domácím světovém šampionátu hladce poradili s Norskem a po pondělním vítězství 3:0 mají stejný bodový zisk (15) jako český výběr. Ten však díky lepšímu vzájemnému zápasu i nadále vede tabulku skupiny A.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ruští hokejisté Dadonov a Panarin slaví vstřelený gól proti Norsku.

Článek
Fotogalerie

Seveřané sice vzdorovali celou první třetinu (0:0), ale nakonec přišli o poslední naději na postup do čtvrtfinále. Vítězný gól Rusů dal Ivan Tělegin, čisté konto si připsal díky 27 zákrokům Ilja Sorokin.

Norští hokejisté si vypracovali první příležitost, v níž Sorokin vychytal Rosseliho Olsena, ale jinak se hrálo pod taktovkou sborné. Jako první zahrozil Ljubimov, poté měl v přesilovce obrovskou možnost Panarin, ale jeho střelu do prázdné brány vykryl jeden z norských zadáků. Ve 14. minutě gólman Söberg sebral radost Šipačovovi. V další příležitosti Panarin místo zakončení ještě hledal Ovečkina, ten po ledě těsně minul.

Na začátku druhé třetiny nezamířil v samostatném úniku přesně Sannikov, ale fanoušky domácích záhy rozjásal Tělegin, když usměrnil parádní střílenou přihrávku Orlova. Další příležitosti spálil Panarin, ten ale ze sebe přece jen ve 38. minutě strhl nálepku nešťastníka zápasu a po přihrávce Šipačova upravil rychlým bekhendem na 2:0.

Když ve 43. minutě přidal Ljubimov šťastně třetí trefu soustředěně hrajících domácích, bylo zřejmé, že dohasly i poslední naděje Norů na odvrácení jejich konce na turnaji již v základní skupině. Oba celky měly ve zbývajícím průběhu ještě několik více než slibných příležitostí, změnu skóre však žádná z nich nepřinesla.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina A - Moskva:
Rusko - Norsko 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 23. Tělegin (Orlov, Kalinin), 38. Panarin (Šipačov), 43. Ljubimov (Jemelin, Orlov). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Björk - Pihlblad (oba Švéd.), Nieminen (Fin.). Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 12 116.
Rusko: Sorokin - Vojnov, Jemelin, Antipin, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Orlov - Ovečkin, Kuzněcov, Burmistrov - Sannikov, Dacjuk, Širokov - Panarin, Šipačov, Dadonov - Ljubimov, Kalinin, Tělegin - Plotnikov. Trenér: Oleg Znarok.
Norsko: Söberg - Holös, Nörstebö, Johannesen, Tollefsen, Trygg, Ödegaard - Zuccarello, Haga, Martinsen - M. Olimb, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - Bastiansen, K. Forsberg, Röymark - Trettenes, Stene, Roest. Trenér: Roy Johansen.

Reklama

Související témata: