Hlavní obsah

Dánsko - Kazachstán 4:1Přemožitelé Česka koncertovali v přesilovkách a přiživili šance na čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lauridsen 1 : 0
17. Hansen 2 : 0
18. Jensen 3 : 0
24. Dawes 3 : 1
30. Ehlers 4 : 1
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Dánska zvítězili na světovém šampionátu v Moskvě 4:1 nad Kazachstánem a připsali si důležitou výhru v boji o postup do čtvrtfinále. Dánové, kteří všechny čtyři góly vstřelili v početní výhodě, jsou nyní na čtvrté příčce a budou čekat na zítřejší zápas mezi českými hokejisty a Švýcarskem. Tým helvéckého kříže by v úterý musel českou reprezentaci porazit za tři body.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Hokejisté Dánska (v červeném) se radují z branky v zápae proti Kazachstánu.

Článek

"Bez ohledu na to, co se stane v úterý, jsme posunuli náš tým na vyšší úroveň. Myslím, že je to poprvé, co jsme si na turnaji připsali čtyři vítězství a byli jsme na tom podobně jako Švýcarsko. Máme za sebou výborný turnaj," řekl útočník Lars Eller.

Dánové věděli, že k uchování reálních šancí na postup potřebují proti již sestupujícímu Kazachstánu bodovat a nejlépe vyhrát. A za tříbodovým ziskem vykročili rázně už v první třetině. Tři využité přesilové hry zajistily Seveřanům dostatečný náskok. Skóre otevřel v 9. minutě Markus Lauridsen, o druhý gól se postaral Jannik Hansen a třetí přidal Nicklas Jensen.

Kazaši poté změnili brankáře a poprvé na turnaji dostal šanci Malgin. Jeho spoluhráčům, konkrétně Dawesovi, se poté podařilo z brejku snížit, žádné drama se ale nekonalo. Další zužitkovaná početní výhoda zajistila Dánsku zpět tříbrankové vedení. Další gól již více než sedm tisíc diváků v Ledovém paláci nevidělo.

"I když jsme už neměli o co hrát, tak jsme se snažili. Všechny góly jsme ale inkasovali v oslabení. To byl hlavní problém celého týmu na mistrovství. Spousta hloupých vyloučení, ve kterých jsme inkasovali," řekl kapitán Kazachstánu Maxim Semjonov.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina A - Moskva:
Dánsko - Kazachstán 4:1 (3:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 9. M. Lauridsen (Eller, J. Hansen), 17. J. Hansen (Storm), 18. Nicklas Jensen (Storm), 30. Ehlers (M. Lauridsen) - 24. Dawes (Bochenski, Lipin). Rozhodčí: Gebei (Maď.), Kubuš - Šefčík (oba SR), Lederer (ČR). Vyloučení: 2:6. Využití: 4:0. Diváci: 7097.
Dánsko: Dahm - D. Nielsen, O. Lauridsen, M. Lauridsen, Nicholas Jensen, Mads Boedker, Lassen, Kristensen - J. Hansen, Eller, Ehlers - Nicklas Jensen, Madsen, Storm - Christensen, Green, Poulsen - Bau Hansen, Starkov, P. Bjorkstrand. Trenér: Jan Karlsson.
Kazachstán: Poluektov (21. Malgin) - Trjasunov, Semjonov, Lipin, Lakiza, Korabejnikov, Lobanov, Kairov - Dawes, Bochenski, Boyd - Šin, Rymarev, Ivanov - Solarjov, Markelov, Krasnoslobodcev - Panšin, Grenc. Trenér: Andrej Nazarov.

Reklama