Hlavní obsah

Kouč Zeman zachránil Lugano a vrací se do Itálie

Lugano

Fotbalový trenér Zdeněk Zeman po roce končí v Luganu. Navzdory nízkému rozpočtu se mu podařilo nováčka švýcarské ligy udržet v první lize a dovést ho do finále národního poháru. Smlouvu však prodloužit nechce a raději se vrátí do Itálie, odkud už dostal nabídky. Zájem o českého kouče mají Pescara a Crotone.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Zeman.

Článek

"V Luganu jsem se cítil dobře co se týče života a tamního prostředí, ale bohužel z fotbalového hlediska totéž říct nemůžu," řekl devětašedesátiletý zkušený český trenér serveru ITA sport press. Fakt, že se mu se stávajícím kádrem povedlo první ligu zachránit, považuje za zázrak.

"Byl to nejtěžší úkol v mé kariéře. Klub neměl moc peněz na utrácení a já musel pracovat s hráči, kteří nebyli vhodní pro první ligu. I tak jsme se zachránili a byli blízko poháru," připomněl. Navíc nemohl praktikovat ofenzivní fotbal, který vyznává.

Bývalý kouč římských klubů AS a Lazia, Parmy, Neapole, Lecce, Brescie či Pescary by se rád vrátil do Serie A. Nabídky už má od Pescary a prvoligového nováčka Crotone.

Reklama

Související témata: