Hlavní obsah

Drobný mění dres v rámci bundesligy. Bude chytat za Brémy

Český fotbalový brankář Jaroslav Drobný po konci angažmá v Hamburku zamířil do jiného německého klubu Werderu Brémy, kde podepsal roční smlouvu s opcí na dalších dvanáct měsíců. Třináctý celek uplynulé bundesligové sezóny, jehož dres obléká i reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie, o tom informoval na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Jaroslav Drobný na archivním snímku.

Článek

"V Německu všichni vědí, co Werder znamená. Je to klub s velkou tradicí, každý by byl rád, kdyby tu mohl hrát. Chci mužstvu pomoct a jistit ostatní brankáře. Ale samozřejmě každý fotbalista chce také hrát zápasy," uvedl v rozhovoru pro klubovou televizi Drobný.

"Včera jsem krátce mluvil s Theem, ale neměl moc času, protože je s reprezentací. Samozřejmě se těší," řekl šestatřicetiletý gólman o svém novém spoluhráči Gebre Selassiem.

Drobnému po minulém ročníku vypršel kontrakt a Hamburk mu nenabídl prodloužení. Bývalý reprezentant v HSV působil šest let a v posledních sezónách převážně plnil roli spolehlivé brankářské dvojky za Reném Adlerem. Drobný za Hamburk dohromady odchytal 76 ligových zápasů.

"Dokázali jsme získat brankáře s obrovskými zkušenostmi, který je v případě potřeby vždy stoprocentně připraven. Jaroslav Drobný i díky své pozitivní auře pomůže týmu na hřišti i mimo něj," uvedl generální manažer Werderu Frank Baumann.

Sedminásobný český reprezentant hraje v zahraničí od roku 2001, kdy odešel ve dvaadvaceti letech z Českých Budějovic do Panionisu Atény. Poté byl hráčem Fulhamu, ale hostoval v Haagu a Bochumi. Před Hamburkem Drobný chytal tři roky za Herthu Berlín.

"Už v minulém působišti byl Jarda zárukou spolehlivosti. Po skončení sezóny jsme obdrželi okamžitě několik nabídek na jeho angažmá, které potvrdily, jaké jméno v Německu má. Přestup do jednoho z historicky nejúspěšnějších bundesligových klubů je odměnou za jeho přístup k fotbalu," řekl Drobného agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Reklama

Související témata: