Hlavní obsah

Poborský šéfuje i sám sobě

Milan ŠímaSport.czPrávo

Český fotbalový reprezentant Karel Poborský, hráč druholigových Českých Budějovic, se stal v klubu, jehož je jedním ze spoluvlastníků, předsedou představenstva a zároveň generálním manažerem. Rozhodla o tom páteční valná hromada jihočeského klubu, který aspiruje na návrat do nejvyšší soutěže.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Karel Poborský

Článek

Silou své osobnosti tak podpoří výkony svého týmu nejenom na hřišti, ale i na poli obchodních kontaktů a fotbalové diplomacie. Výkonným ředitelem klubu zůstává Zdeněk Kořínek a sportovním ředitelem současný trenér druholigových fotbalistů František Cipro.

"Zdeněk má na starosti provoz klubu kromě sportovní části, kde bude mít rozhodující pravomoci František Cipro. Oběma jim věřím, vybral jsem si je a všechny kroky spolu diskutujeme. Zatím jsme žádný zásadní spor nemuseli řešit," popsal Poborský. "Pro mě je to nová role, ale do klubu jsem vstupoval s tím, že budu jedním z těch, kteří budou rozhodovat. Rozdělení funkcí není nic nahodilého," dodal 33letý záložník.

Šéfem sám sobě

Český reprezentant proto bude k vidění nejenom v černobílém dresu Jihočechů při boji o postup zpět mezi českou fotbalovou smetánku, ale i v saku v průběhu jednání s obchodními partnery klubu. S nadsázkou se dá říci, že bude šéfovat i sám sobě.

Ale jak už dříve několikrát poznamenal, při tréninku a v utkání vládne František Cipro bez ohledu na postavení obou v klubové hierarchii. "Oba jsme profesionálové a oběma nám jde o co nejlepší postavení Dynama," nezapomněl nikdy podotknout.

Poborský si zatím nedává žádné dlouhodobé cíle. Na jaře chce jako hráč pomoci k postupu, dál se prý uvidí. "Nevím, jestli mě budete na podzim vídat jenom v kvádru nebo i v dresu. Uvidím. Pro mě je v současné době tím nejdůležitějším úkolem vybojovat na jaře pro zatím páté Budějovice návrat do první ligy a dobře se připravit na mistrovství světa v Německu," prozradil Poborský.

Ostrý start za týden

Právě kvůli světovému šampionátu bude velká osobnost v závěru druholigové soutěže českobudějovickým fotbalistům chybět. "Myslím, že to budou dva poslední zápasy, utkání s Drnovicemi jsme si přeložili na pátek 19. května, takže ten bych měl ještě stihnout," listoval Poborský rozlosováním soutěže.

V sobotu sehrají druholigoví fotbalisté českobudějovického Dynama přípravné utkání s třetiligovými Strakonicemi a příští neděli na ně už čeká první soutěžní zápas na žižkovské Viktorce. Trenér Cipro už má jasno na devíti postech, nad dvěma zatím visí otazníky. Starosti mu dělají jenom zranění Leštiny a Pivoňky. Karel Poborský by ovšem při jarní premiéře v Praze chybět neměl.

Reklama

Související témata: