Hlavní obsah

Angličané se s Velšany nenávidí! Rýpal Bale vyhrotil rizikové ostrovní derby

Pěkný dáreček, tenhle Bale. Dva a půl tisíce policistů a příslušníků dalších bezpečnostních složek je v Lens v nejvyšší pohotovosti, aby zabránili bitkám mezi znepřátelenými fanoušky Walesu a Anglie. A hvězda Realu Madrid si před ostrovním derby klidně přileje olej do ohně. Podle ní by se do reprezentace Walesu nedostal žádný z Angličanů, kteří navíc prý mají méně vášně a hrdosti než Velšané. „Neuctivá slova,“ ohradil se trenér anglické reprezentace Roy Hodgson.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Gareth Bale z Walesu se raduje se svými spoluhráči z triumfu nad Slovenskem.

Článek

„Nikdy jsem neřekl, že nemají vášeň nebo hrdost. Ale podle mého názoru toho my máme víc. Lidé rádi vytrhávají věci z kontextu, ale já si stojím za svým. Pokud si někdo myslí, že jsem byl nezdvořilý, tak to není pravda," ujistil šestadvacetiletý Gareth Bale.

Fotbalisté Anglie a Walesu proti sobě nastupují již 137 let, dnes se však vůbec poprvé utkají na velké scéně. A atmosféra po rýpání lídra Velšanů do soupeře náležitě zhoustla.

„Víme, že Velšani nás nemají rádi. A jestli my máme rádi je? Ani trochu," revanšoval se Baleovi anglický záložník Jack Wilshere. „Proti Walesu každopádně bereme jen vítězství," doplnil ho záložník Adam Lallana.

Lens je nejmenší hostitelské město, ostrovní derby je rizikové. Stadión má kapacitu 38 223 míst, přitom jen počet přítomných anglických fanoušků se odhaduje na 40-50 tisíc. A v bitkách s ruskými chuligány se předvedli... A ve čtvrtek v Lille zase.

Zápas Anglie - Wales ve skupině B se hraje od 15:00, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne čtvrteční zápas skupiny B mezi Anglií a Walesem?
Vyhraje Anglie
41,2 %
Utkání skončí remízou
17,8 %
Zvítězí Wales
41 %
Celkem hlasovalo 8165 čtenářů.

Reklama

Související témata: