Hlavní obsah

Manchester svede s Wiganem bitvu o pohár

Ligovou přestávku dnes mají fotbalisté Manchesteru United. Neznamená to ale, že by odpočívali. Místo zápasu v Premier League se v Cardiffu utkají s Wiganem ve finále Carling Cupu.

Foto: internet

Cristiano Ronaldo.

Článek

Trenéra Manchesteru Alexe Fergusona dnes čeká kritický zápas. Dlouholetý kouč United naznačil, že případný neúspěch by mohl být začátkem jeho konce v klubu. Do sestavy Manchesteru, který dosud získal tento pohár jen jednou, se vrací obránce Rio Ferdinand, který chyběl při prohře United s Liverpoolem, na trávníku by se měl objevit už také John O'Shea. Manchester je v tabulce Premier League druhý se ztrátou patnácti bodů na Chelsea a poté, co ke konci vypadl z Ligy mistrů, je dnešní finále asi jejich jediným možným úspěchem. Tím spíš, že tento pohár dosud získali jen jednou.

Není ale radno podceňovat motivaci jejich soupeře, pro kterého je účast v pohárovém finále obrovským úspěchem. Wigan, který byl ještě před deseti lety průměrným týmem ve třetí divizi, je připraven napodobit úspěch Wimbledonu, který v roce 1998 porazil ve finále FA Cupu fotbalového obra z Liverpoolu. Dnes se jim navíc vrací do sestavy střelec Jason Roberts, který si odseděl třízapasový trest, a obránce Stephane Henchoz.

Na neutrální půdě je podle bookmakerů favoritem slavnější klub, na který vypsali kurs 1.55. Myslíte, že by namotivovaný outsider dnes mohl překvapit? Pak si vsaďte třeba na neprohru Wiganu s kursem 2.19. Betandwin ale vypsali desítky dalších příležitostí a samozřejmostí je také možnost vsadit si během utkání live.

Reklama