Hlavní obsah

Peru - Kolumbie 0:0, pen. 2:4Kolumbie po vítězném penaltovém rozstřelu postupuje do semifinále Copy América

East Rutherford
Aktualizováno

Fotbalisté Kolumbie postoupili na Copa América do semifinále. Svěřenci Josého Pekermana zdolali po bezbrankovém průběhu zápasu Peru až na penalty (4:2), přičemž vítězný pokutový kop proměnil Dayro Moreno. V další fázi turnaje narazí na vítěze z dvojice Mexiko - Chile.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský brankář David Ospina chytá pokutový kop Miguelovi Traucovi z Peru.

Článek

Za Kolumbii proměnili první tři penaltové pokusy James Rodríguez, Juan Cuadrado a Dayro Moreno, v dresu Peru se nemýlili Raúl Ruidíaz a Renato Tapia a ve třetí sérii měl další vyrovnání na kopačkách Miguel Trauco. Jeho rána na střed branky ale v síti neskončila, přestože náhradník Petra Čecha v Arsenalu skočil na levou stranu. Na poslední chvíli totiž dokázal pravou nohou míč vykopnout.

Sebastián Pérez pak proměnil i čtvrtou kolumbijskou penaltu a jeho tým mohl začít slavit poté, co Christian Cueva branku přestřelil.

Kolumbii čeká na výročním turnaji, který se vůbec poprvé v historii koná mimo Latinskou Ameriku, ve středečním semifinále v Chicagu vítěz duelu mezi Mexikem a obhájci titulu z Chile. Tým USA nastoupí v Houstonu v úterý proti Argentině nebo Venezuele.

Copa América:
Čtvrtfinále (East Rutherford):
Peru - Kolumbie 0:0, po pen. 2:4

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín