Hlavní obsah

Golden State i Utah se chtějí konečně chytit

Dva týmy s velkými problémy se utkají dnes v noci na palubovce Golden State. Místní Bojovníci přivítají tým z Utahu.

Článek

Od obou mužstev se před sezonou očekávalo, že by mohla postoupit do play off. Tým Golden State už loni po příchodu Barona Davise ožil a na jaře patřil mezi nejlepší v NBA. Utahu se měl konečně vyléčit Carlos Boozer a vedle Andreje Kirilenka a Mehmeta Okura měl vytvořit jednu z nejúdernějších formací v lize.

Jenže šedá je teorie a zelený strom života. Obzvlášť domácí mají starostí nad hlavu; v novém roce mají bilanci 7-17 a play off je najednou v nedohlednu. Částečně je to způsobené absencí rozehrávače Barona Davise, jednoho z nejlepších v NBA. Ten ale chyběl jen posledních pět zápasů, ze kterých Bojovníci vyhráli jen jeden, ani on například nezabránil tomu, aby Golden State prohrálo devět z dvanácti lednových zápasů.

Jejich dnešní soupeř na play off určitě nerezignoval, v Západní konferenci je Utah momentálně na 9. místě s malou ztrátou na Lakers. Těsně za ním jsou ovšem Sacramento a Houston, a pokud si Jazz budou chtít zahrát i po základní části, budou se o to muset tvrdě porvat. To se ale neděje - únor sice začali výborně a prohráli jen v silném San Antoniu, z posledních pěti zápasů ale čtyřikrát prohráli. Porážka v Houstonu nebo Los Angeles je ještě omluvitelná, ale domácí prohra s Bostonem o 20 bodů signalizuje, že něco není v pořádku. Přitom mají konečně k dispozici téměř kompletní mužstvo; chybí sice například Giriček nebo Ostertag, uzdravený Boozer už ale naposled odehrál třicet minut a k dispozici mají i kompletní trio rozehrávačů Williams, McLeod, Palacio.

V souboji dvou trápících se týmů jsou dnes podle bookmakerů favoritem domácí, na které je kurs 1.59. Věříte víc Utahu? Tak si vsaďte na jejich vítězství v kursu 2.40 nebo na výhru v handicapu 3.5 bodů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články