Hlavní obsah

Eliáše zřejmě zranění na led ještě nepustí

EAST RUTHERFORD

Duelem s Philadelphií zahájí ve středu hokejisté New Jersey poolympijskou část NHL. Hráči Devils se ale budou muset podle všeho ještě obejít bez útočníka Patrika Eliáše, pro něhož předčasně skončil turnaj v Turíně kvůli naraženým žebrům hned v prvním utkání s Německem.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Patrik Eliáš

Článek

Eliáše potkal stejný osud jako brankáře Dominika Haška, který z duelu s Němci neodehrál ani deset minut. Necelé dva dny po zápase musel zklamaný dvojnásobný vítěz Stanley Cupu oznámit, že v turnaji pokračovat nemůže. "I s časovým odstupem vím, že jsem neměl jinou možnost. Bolí mě to ještě teď, vůbec bych týmu nepomohl," řekl Eliáš novinářům v New Jersey, kam se vrátil po pětidenním pobytu v České republice.

Doma absolvoval třebíčský rodák vyšetření, jež vyloučilo zlomeninu žebra, a také další jaterní testy. Po prodělané žloutence z loňského roku je nyní Eliáš v pořádku, kontrola dopadla pozitivně.

"Byl jsem zklamaný, že jsem nemohl v Turíně hrát déle, ale nebylo to tak obrovské zklamání, jak si možná každý myslí. Už jsem prošel za tento rok tolika věcmi, že se na to všechno dívám trochu jinak," řekl Eliáš, jenž se žloutenkou nakazil zhruba před rokem během působení v Rusku.

Prokleté místo v sestavě

Kvůli hepatitidě typu A musel vynechat prvních 39 utkání sezóny NHL a do týmu Aloise Hadamczika pro Turín se dostal až po zranění Petra Průchy. Nakonec mu z olympiády zbyla jen naražená žebra a oblečení české výpravy, v němž se ukázal i zámořským novinářům.

"Rozhodně to ale nebyla ztráta času. Jen je prostě škoda, že to tak dopadlo a nemohl jsem toho odehrát víc," dodal Eliáš, kterého v týmu pozdějších bronzových medailistů nahradil Aleš Kotalík. Ani střelci z Buffala se na "prokletém" místě české sestavy nevyhnuly zdravotní problémy.

Sám Eliáš ještě neví, kdy se vrátí do sestavy New Jersey, ve středu proti Philadelphii to asi ještě nebude. "Úplně vyloučeno to není, ale... Uvidíme, ještě není středa," řekl o víkendu autor 480 bodů v NHL.

Reklama

Související témata: