Hlavní obsah

Sainz přemýšlí o postu šéfa fotbalového Realu

Od volantu rallyeového speciálu do lóže prezidenta Realu Madrid se možná budou ubírat kroky dvojnásobného mistra světa v automobilových soutěžích Carlose Sainze. Slavný El Matador už v minulosti projevil zájem o tuto práci a pondělní odstoupení Florentina Péreze přineslo další spekulace, že se bude chtít postavit do čela fotbalového velkoklubu.

Foto: Citroën

Pilot stáje Citroën Carlos Sainz při druhé etapě Australské rallye.

Článek

"Než se rozhodnu o své případné kandidatuře na prezidenta Realu Madrid, musím zvážit svou osobní situaci a situaci klubu. Je to rozhodnutí, které nelze brát na lehkou váhu," vysvětlil Sainz v rozhovoru pro sportovní list AS.

Mistr světa z let 1990 a 1992 prý v kariéře fotbalového funkcionáře nehledá cestu k udržení popularity. "Pokud se rozhodnu ucházet o post prezidenta, nebude to kvůli slávě nebo publicitě, toho jsem měl během své vlastní kariéry dost. Motivuje mě moje vášeň pro fotbal a pro klub, kterému jsem celý život fandil," dodal.

Prezidentem Realu Madrid se po Pérezovi stal dřívější ředitel klubu Fernando Martin, který by mohl na nejvyšším postu zůstat až do voleb v roce 2008. Podle informací španělských médií však někteří funkcionáři z vedení klubu požadují, aby na konci této sezony vypsal předčasné hlasování.

Reklama

Související témata: