Hlavní obsah

Čeká nás zajímavá soutěž, říká ústecký šéf Heidenreich

Ústí nad Labem

Diváci se mají na co těšit, bude to zajímavá soutěž. V tomto duchu vzhlíží k nové sezóně ve druhé fotbalové lize výkonný ředitel FK Ústí nad Labem Petr Heidenreich. A přeje si, aby ústecký klub v silné konkurenci obstál.

Foto: fkusti.cz

Ústečtí fotbalisté v přípravě.

Článek

„Když jsem byl na losování v Praze, viděl jsem spoustu sebevědomých šéfů týmů. Řada z nich má nejvyšší ambice a podle toho to vypadá, že nás čeká velmi těžká a vyrovnaná soutěž," usoudil Heidenreich.

Ústečtí fanoušci zaznamenali nejen trenérskou změnu - místo Petra Němce přišel Jiří Skála - ale i pohyb v hráčském kádru. V Ústí po hostování skončil například stoper Antonín Křapka z Mladé Boleslavi. „Je členem reprezentační jedenadvacítky, má svoji kvalitu a patří Boleslavi. Ta při jeho angažmá preferuje první ligu, takže Křapka má nyní namířeno do Bohemians Praha 1905," poznamenal ředitel.

Jak mohou vypadat ústecké vazby s prvoligovými kluby? „Obchody s těmito týmy jsou složité. V první lize jsou hráči nějak odměňováni. A když jde fotbalista z nejvyšší soutěže do druhé ligy, musí nový klub akceptovat jeho platové podmínky. A je jasné, že hráči nechtějí jít za horším. A pro druholigové kluby je zatím obtížné dohánět prvoligové platy," vysvětlil Heidenreich.

Přesto se na úvodních trénincích Ústí nad Labem objevilo několik nových hráčů. „Vzali jsme do přípravy mladíky z Mladé Boleslavi, pražské Slavie, Teplic i z Jablonce. Jsme v kontaktu i s Libercem. Něco řešíme i s pražskou Duklou," nastínil ústecký ředitel. Z doby svého působení v managementu prvoligových Teplic má zkušenosti i s vrcholovým fotbalem.

Zajímavostí je, že mezi testovanými hráči v Ústí jsou synové bývalých ligových fotbalistů - David Skuhravý (jeho otec Roman Skuhravý trénuje Opavu), František Mysliveček mladší a David Zoubek mladší. Až v průběhu přípravy se připojil i exteplický útočník Martin Jindráček, který hrál za Ústí první v ligu v ročníku 2010/2011, působil i v druholigovém Vyšehradu a třetiligovém Mostu.

Hledání vhodných typů hráčů není snadnou záležitostí. „K jejich vyzkoušení slouží přípravné zápasy. Je to postupná cesta, a nepředpokládám, že už v prvním kole ve Frýdku-Místku to bude takové, jak bychom si perspektivně představovali. Ale chceme dát trenérovi i hráčům prostor pro práci," dodal Heidenreich.

Reklama