Hlavní obsah

Expert o 50. extraligovém kole

Motivace týmů je s blížícím se koncem základní části hokejové ligy čím dál důležitějším faktorem při tipování zápasů. Myslí si to alespoň prezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Luboš Koželuh, který pro Eurotip.cz okomentoval 50. extraligové kolo.

Foto: archiv

Hokej

Článek

V utkání Vsetín - Karlovy Vary se střetnou dvě mužstva, která se s vidinou play off musela rozloučit. Vsetín už dáno, Karlovy Vary poté, co znovu nezvládli konec základní části. "Tady bych tipnul dvojku. Dneska tam hráči hrajou prakticky jen o prémie za zápas a Karlovy Vary mají kvalitnější mužstvo. Je to jeden z posledních zápasů v sezoně, myslím, že Vary budou motivovanější a lepší," věří hostům Luboš Koželuh.

Zápas Třinec - Zlín naopak určitě nebude postrádat náboj. Třinec je momentálně na 9. místě tabulky, například na šestou příčku ale ztrácí jen čtyři body. "Zlín je prakticky jistě třetí a Třinec hraje o osmičku, takže tady asi nejde tipnout nic jiného než jedničku," myslí si prezident APKLH.

Do vyřazovací části nepostoupili ani domácí v utkání Kladno - Vítkovice a dnes by podle Luboše Koželuha měli znovu ztratit body. "Vítkovicím se přibližuje jak Znojmo, tak Sparta, takže si myslím, že by to teď měly trochu zatáhnout. Dneska na Kladně by Vítkovice měly vyhrát," věří Koželuh.

Také v dalších dvou duelech se utkají týmy z první osmičky s těmi, které se na play off budou jen dívat v televizi. Lídr tabulky míří na sever Čech k zápasu Litvínov - Slavia "Slavia hraje o první místo po základní části, takže taky dvojku," tipuje stručně expert, který podobně komentuje i zápas s jasným favoritem Sparta - Plzeň. "Sparta před play-off nesmí povolit, takže taky jedničku," dodává.

České Budějovice jsou momentálně na sedmé příčce, ale jen dva body před devátým Třincem. Motivaci tedy mají velkou, jenže je dnes čeká nejlepší domácí tým soutěže, Liberec. "Liberec chce být první po základní části a chytat bude Hnilička. Samozřejmě, Budějovice hrajou o osmičku, takže motivace je na obou stranách... Věřím ale Liberci, že si udrží domácí neporazitelnost," říká expert.

Utkání Pardubice - Znojmo zpestří zítřejší podvečer sportovním fanouškům, kteří ho mohou sledovat u televize. Domácí jsou momentálně posledním týmem první osmičky, ovšem se stejným počtem bodů jako Třinec. "Motivace je jednoznačně na straně Pardubic, hrajou v domácím prostředí, budou mít plnou halu, takže Pardubice by měly vyhrát," uzavírá Luboš Koželuh.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články