Hlavní obsah

Phoenix chce konečně porazit Dallas

V Západní konferenci NBA není momentálně lepší tým, než je Phoenix. Suns vyhráli posledních devět zápasů, ovšem dnes je čeká těžká zkouška. Hrají totiž na palubovce Dallasu, se kterým už letos dvakrát prohráli.

Článek

Phoenix se ještě před návratem Amareho Stoudemirea fantasticky rozehrál. Od konce ledna prohrál jediný zápas; nestačil na Minnesotu, která si z Phoenixu odvezla těsné vítězství 103:101. V dalších třinácti zápasech ale zvítězil, mimo jiné dvakrát proti lepšícímu se Houstonu nebo Sacramentu. Hlavními strůjci úspěchu Suns jsou opět rozehrávač Steve Nash a Shawn Marion, který byl za své výkony vůbec poprvé odměněn oceněním pro nejlepšího hráče měsíce.

Dallasu se ale daří snad ještě lépe. Od poloviny ledna do konce února měl bilanci 19-1, díky čemuž se vyhoupl do čela Západní konference. Na začátku března ale přišly dva nešťastné zápasy; v prvním z nich prohráli Mavericks v San Antoniu v přímém souboji o čelo lídra konference. Další zápas proti Charlotte sice vyhráli 90:76, během utkání se ale zranili dva hráči, hráč základní pětky Josh Howard a náhradník Keith Van Horn. Start obou z nich je dnes nejistý, ale trenér Dallasu Avery Johnson vyjádřil přesvědčení, že Howard je bojovník a že by dnes mohl hrát.

Zvlášť Howardova absence by mohla být pro Dallas proti tak silnému soupeři nepříjemná. V obou letošních zápasech proti Suns se mu totiž dařilo, zvlášť v tom druhém, kdy k 15 bodů přidal 18 doskoků. Phoenix má po dvou prohrách s Dallasem svému soupeři co oplácet. Věříte domácím, kteří mají vynikající domácí bilanci 27-4? Nebo podle vás konečně Phoenix najde recept na Mavericks? Vsaďte si na zápas Dallas - Phoenix!

Reklama