Hlavní obsah

Colorado si zahraje letos poprvé na ledě St. Louis

Eurotip

V NHL to vře, protože se velmi rychle blíží den, kdy se budou moci všechny týmy naposledy posílit před play off. Jsou ovšem kluby, které již toto hemžení přiliš nezajímá, protože začaly poměrně lehce pouštět pryč hráče již dávno. Platí to zvláště o St. Louis, na jehož led dnes zavítá Colorado.

Článek

Dnes domácí celek prožívá nejlepší období zpackané sezóny. St. Louis nebodovalo pouze ve dvou z deseti posledních zápasů, což je pro něj v této sezóně něco unikátního. Dnes se poprvé po olympijské pauze představí domácím fanouškům. V brance pevně zakotvil Sanford. Před ním budou pro zranění chybět útočníci Mayers a Hoggan a obránce Brewer. Nepravděpodobný je též start Čajánka a Országha v útoku.

Colorado se potýká vesměs pouze s dlouhodobými zraněními Konowalchuka a Vaananena, kteří si po operacích v této sezóně nezahrají. Čerstvě ho ale jistě nepotěšily problémy s ramenem Svatoše, který vynechal minulý zápas. Jednoznačně nejlepší střelec týmu doufá, že se vrátí do hry již dnes, ale jisté to zatím není. O víkendu se v brance dařilo méně Budajovi, čili zřejmě dostane znovu přednost Aebischer. Trenér Quenneville se po dvou letech vrací do arény, kterou musel před dvěma roky opustit.

Bookmakeři BetAndWin očekávají, že hostující trenér dokáže své svěřence proti jeho bývalému týmu dostatečně motivovat k poměrně snadnému zisku dvou bodů. Na Colorado si můžete u nich vsadit v kursu 1,9. Domácí St.Louis je naopak přes zlepšené výkony opět outsiderem v kursu 3,15. Proti svému soupeři doma uspělo v dlouhodobé části sezóny pouze v jediném z posledních osmi vzájemných duelů.

Reklama