Hlavní obsah

Kreuziger chválil hozené kolo. Ve spurtu byl pozdě

Radek MalinaSport.czPrávo

Osm sekund za elitní desítkou zůstal před dnem volna na Tour de France český cyklista Roman Kreuziger. Když se při včerejší šestnácté etapě v ulicích Bernu peloton roztrhl, byl borec týmu Tinkoff na správném místě a udržel se elitních jezdců.

Foto: facebook Romana Kreuzigera

Roman Kreuziger (vlevo) během volného dne Tour de France s kolegy na kávě.

Článek

„Byla to velice rychlá etapa. Dokonce nejrychlejší z dosavadního průběhu Tour. Měli jsme průměr přes sedmačtyřicet kilometrů v hodině, takže jsme celý den drželi neuvěřitelný rytmus. Nic jsem neztratil, což je fajn. Jen mě mrzí, že jsem v závěru nebyl více vpředu, abych pomohl Saganovi. Mohl vyhrát jednodušeji," rekapituloval 209 kilometrů Kreuziger.

„Hned v úvodu odjeli dva závodníci, pak odskočili ještě čtyři další, které se podařilo hlavnímu poli sjet, ale kluci vpředu odolávali. I proto, že jedním z dvojice byl Tony Martin, který je výborný časovkář. Od stého kilometru na špici skvěle tahali naši kluci Bodnar a Tosato," připomínal Kreuziger černou práci domestiků.

Pro týmového kolegu a vítěze dne Sagana měl jen slova chvály. „Udělal neuvěřitelný závod a skvěle hodil kolo do cíle. Klobouk dolů, jak závěr zvládl, i když byl osamocený. Já zůstal trošku vzadu, musel jsem se na poslední chvíli prodrat vpřed, utratil jsem spoustu energie a stejně jsem tam byl pozdě," litoval Kreuziger, za kterým před dnešním dnem volna dorazila rodina.

Reklama