Hlavní obsah

Real chce v Londýně oplatit Arsenalu porážku

Těžký úkol dnes čeká hvězdy Realu Madrid. Po úvodní domácí prohře s Arsenalem mají dnes v Londýně nůž na krku: jestliže na Highbury nevyhrají, rozloučí se s Ligou mistrů.

Článek

Madridský Real nezažívá zrovna povedenou sezonu. Pro tým nabitý velkými jmény je momentální druhé místo v Primera Division neúspěchem a špatně to s nimi vypadá už i v Lize mistrů. Podceňovaný Arsenal zvítězil v prvním zápase na stadionu San Bernabeu 1:0 a před dnešním utkáním má vynikající výchozí pozici. Kouč Arsenalu Arsene Wenger ale dnes od madridského týmu čeká maximální nasazení; podne něj dnes musí Arsenal vyvážit defenzivu i útok, jen bránit výsledek z prvního zápasu by se anglickému klubu nemusel vyplatit. "Nejsme experti na to, jak udržet těsný náskok," prohlásil sebekriticky Wenger, jehož tým si o víkendu v Premier League polepšil díky drtivému vítězství na hřišti Fulhamu 4:0. Svoji formu potvrdil dvěma góly útočník Thierry Henry, který v Madridu vstřelil jedinou branku utkání. Wenger se dnes znovu bude muset obejít bez Sola Campbella, Cygana, Clichyho a Ashleyho Colea, hrát by ale mohl Robert Pires.

Stejně jako Arsenal, i Real zvládl o víkendu svůj "přípravný" zápas; v derby s Atletikem zvítězil 2:1. V utkání se na trávníku neobjevil Ronaldo, kterého nechal trenér Juan Ramón Lopez Caro jen mezi náhradníky. Ani dnes není start brazilské hvězdy jistý, jakkoli se musí Real hnát do útoku. "Nezměníme svůj styl, budeme útočit a pokusíme se vyhrát," popsal Caro jednoduchou taktiku, se kterou jdou do zápasu. Tím se ovšem může otevřít jejich obrana, což by byla voda na mlýn především Henryho. "Máme technické hráče, ale umíme jít i hodně do těla," odpověděl trenér hostů na otázku, jestli jeho svěřenci dokáží zastavit šikovné domácí útočníky.

Favoritem dnešního zápasu je podle bookmakerů domácí Arsenal, na který vypsali kurs 2.30, na hosty si můžete vsadit v kursu 2.75 a na remízu je 3.30. U Betandwin si ale můžete vsadit například i na střelce gólu a pokud chcete tipovat až podle průběhu zápasu, u každého utkání Ligy mistrů je možné sázet live.

Reklama