Hlavní obsah

Pražské hokejové derby je dnes ještě důležitější

, 9. března 2006

Když se potkají dva týmy z jednoho města při duelu v jakémkoli sportu, vždy to mezi nimi jiskří. Motivace na obou stranách bývá obrovská. Letošní rozvrh hokejové extraligy byl nastaven tak, že se poslední pražské derby dlouhodobé části sezóny odehraje v posledním možném kole. Půjde v něm o play off i první místo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Michal Sup (vlevo) střílí gól Slavie v utkání s Třincem.

Článek

Sparta na tom byla z hlediska postupu do play off před týdnem opticky velmi dobře. Potom ovšem doma prohrála s Plzní a neuspěla ani v neděli ve Vítkovicích. Před konkurenty z Třince a Pardubic má mírný náskok a k jistotě postupu jí stačí jediný bod. Pokud ho však nezíská a její konkurenti nezaváhají, doplatí na špatnou vzájemnou bilanci s nimi. Je možné, že se dnes bude muset obejít bez Ptáčka.

Slavia většinu sezóny strávila na prvním místě tabulky, ale v rozhodující moment ho opustila. Zřejmě už se na něj nevrátí, protože jejímu konkurentu z Liberce stačí dnes získat jediný bod ve Vsetíně. O motivaci však mají hosté postaráno. Byl to trenér Růžička, který se kdysi proslavil výrokem o titulu mistra hlavního města. I proto by měla sestava vypadat jako jindy. Bude v ní tedy i Beránek, který soupeří o vítězství v kanadském bodování s domácím Markem. Sup by zase rád vstřelil gól, kterým by přeskočil v tabulce střelců domácího Tona, pro něhož již sezóna dávno pro zranění skončila.

Bookmakeři BetAndWin favorizují celek, který odehraje dnešní zápas ve své hale. Na po bodech přeci jen více toužící Spartu nabízí kurs 2,1. Slavia ale v probíhající sezóně nedopřála domácím vůbec žádnou bodovou radost. Dnes si na ni můžete vsadit v kursu 2,7.

Reklama