Hlavní obsah

Agent zrušil lékařskou prohlídku Pogby v Manchesteru, kvůli své výplatě

Manchester/Turín

Agenti mají ve světě fotbalu čím dál důležitější slovo. Tak jako Mino Raiola, který zastupuje mimo jiné v současnosti nejžhavější přestupový „materiál“ Paula Pogbu. Ten má namířeno z Juventusu do Manchesteru United. V anglickém městě měl už ofenzivní Francouz domluvenou lékařskou prohlídku, tu ale Raiola zrušil kvůli tomu, že se nedohodl na výši své výplaty.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Kde bude hrát Paul Pogba v příští sezóně?

Článek

Z Pogby, který zazářil na evropském šampionátu ve Francii, se má stát nejdražší fotbalista světa. Nový trenér Rudých ďáblů José Mourinho chce Pogbu získat i za rekordní částku. Ta by se měla pohybovat kolem 100 miliónů liber, píše Daily Telegraph.

To je taková částka, za kterou jsou ochotni třiadvacetiletého záložníka majitelé Juventusu pustit, přestože se do této doby sveřepě Pogbově odchodu bránili. Vždyť za Pogbu by teď vyinkasovali víc, než kolik dostal Manchester United za Cristiana Ronalda nebo Tottenham za Garetha Balea.

Navíc už do svého týmu Juventus přivedl Gonzala Higuaína za 75 miliónů liber. Tolik ještě žádný italský celek za hráče neutratil.

Není výplata pro agenta, není přestup

Jak se zdá, všichni jsou již na Pogbově přestupu do United domluveni, ale k dohodě ještě nedošlo. Může za to známý „problémový" agent Raiola, který dokonce zrušil lékařskou prohlídku Pogby v Manchesteru. A to z toho důvodu, že se s týmy nedomluvil na své vlastní gáži za uskutečněný přestup. Ta má podle The Sun činit 25 miliónů liber (asi 807 miliónů korun), sever televize Eurosport uvádí 17 miliónů, express.co.uk zase 20 miliónů.

Ať je částka ve skutečnosti jakákoliv, zástupce mimo jiné také Zlatana Ibrahimovice, Henrika Mchitarjana či Maria Balotelliho nedostal záruku, že peníze dostane, a tak se celý transfer posouvá.

Samotnému Pogbovi, který na Old Trafford působil již v sezóně 2011 až 2012, to zvlášť nevadí. Po dlouhé sezóně zakončené finále ME si užívá dovolenou na Miami. Společnost mu dělá i sám Raiola.

Ten by ho měl ale brzy opustit, aby se odebral do Manchesteru, kde hodlá bojovat za svou výplatu. Kdyby náhodou neuspěl, Pogbovi to možná ani vadit nebude. V kuloárech se totiž proslýchá, že po návratu do Anglie nijak neprahne, raději by prý zakotvil v hvězdami nabitém Realu Madrid.

Dres kterého klubu bude v příští sezóně oblékat Paul Pogba?
Juventusu
21,1 %
Manchesteru United
57,4 %
Realu Madrid
16,8 %
Jiného klubu
4,7 %
Celkem hlasovalo 3370 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články