Hlavní obsah

Damková míří jako instruktorka na olympiádu do Ria

Praha

Třetí účast na olympijských hrách čeká někdejší českou sudí Dagmar Damkovou. Ta bude v Brazílii působit jako instruktorka rozhodčích FIFA v ženské i mužské soutěži. Pro jednačtyřicetiletou rodačku z Plzně jde o další z vrcholů kariéry, nedávno přitom působila jako delegátka UEFA na mistrovství Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Dagmar Damková na archivním snímku s místopředsedou FAČR Romanem Berbrem.

Článek

„Na olympiádě to pro mě nebude úplná novinka. Jako instruktorka jsem fungovala například v minulém roce při mistrovství světa žen v Kanadě," uvedla Damková pro fotbal.cz. „Jsem teď na cestách a v jednom kole, ale na olympiádu se samozřejmě moc těším. Budu tam po celou dobu her," dodala.

Někdejší elitní sudí zažije atmosféru sportovního svátku již potřetí v životě. Jako rozhodčí přímo na hřišti se Damková objevila v Aténách v roce 2004 a o čtyři roky později v Pekingu se jí navíc dostalo cti řídit finálový zápas ženského turnaje mezi Brazílií a USA.

„Budu na třetí olympiádě, poprvé v jiné roli než rozhodčí. Také úlohu instruktorky beru jako čest a ocenění mojí práce. V této roli jsme zde jenom dvě ženy z celého světa," připomněla Damková, že v Riu bude jako další instruktorka působit už jenom Marisa Villa Guttierrezová ze Španělska.

Kromě Damkové bude na OH v Riu působit i česká asistentka rozhodčí Lucie Ratajová. Ta bude rozhodovat ženský finálový olympijský turnaj fotbalistek.

Reklama

Související témata: