Hlavní obsah

Admira - Liberec 1:2Komplikace se světly horší než Admira. Liberec ale díky Vůchovi začal v Evropě vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Knasmüllner 1 : 0
11. Vůch 1 : 1
69. Vůch 1 : 2
Záznam online reportáže

Maria Enzersdorf
Aktualizováno

Nikoli domácí Admira, ale výpadek umělého osvětlení na nově zrekonstruovaném stadiónu rakouského Mödlingu způsobil fotbalistům Liberce komplikace. Ve druhém poločase úvodního duelu 3. předkola Evropské ligy došlo totiž k poruše, a proto se půlhodiny nehrálo. Po rozsvícení reflektorů sice dal Vůch druhý gól, Severočeši vedli, ale pak zhasla světla znovu. A dokonce dvakrát, ale český zástupce už si výhru 2:1 a slibnou pozici pro odvetu sebrat nenechal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vpravo vpředu Egon Vůch z Liberce dává vyrovnávací gól. Zleva brankář Admiry Manuel Kuttin a další hráči Mödlingu Fabio Strauss a Stephan Zwierschitz.

Článek
Fotogalerie

Čerstvou brankářskou akvizici liberecký kouč sice mezi tyče postavil, ale Dúbravka už po sedmi minutách kapituloval. Domácí záložník Knasmüllner pronikl do šestnáctky a tvrdou střelou ho propálil, takže zápas dostal od samého začátku patřičný náboj.

I díky Severočechům, kteří promptně odpověděli. Snaha vymodlit si penaltu jim sice nevyšla, ale Vůch se pocitem křivdy nenechal unést. Tělem si odstavil protihráče, s odraženým míčem se nepáral a nůžkami ho poslal do sítě.

Pokorný trefil jen tyč

Pro Liberec to byla hodně důležitá trefa, neboť vyvedla Admiru dokonale z konceptu. Vyrovnávacím gólem, aktivní hrou ale ještě víc. Hlavně Komličenko s Vůchem domácí obranu hodně zlobili, takže nescházelo mnoho, aby Trpišovského tým skóre úplně otočil. Po trestném kopu Bartla však hlavičkující Pokorný trefil jen tyč, hodně nebezpečná však byla i střela Folprechta, která brankáře Kuttina pořádně vystrašila.

Admira se ke své hře nedokázala vůbec dostat, působila rozháraně a bezradně, její akce postrádaly přesnost i nápady, na což diváci reagovali nespokojeným pískotem.

Až po změně stran se domácí probrali, neboť zpřesnili kombinaci, zlepšili pohyb a postupně převzali iniciativu. Dúbravka v liberecké bráně si ale počínal spolehlivě, závada na osvětlení trvající přes půlhodiny pak Admiru zbrzdila úplně.

Když se světla konečně rozsvítila, Vůch ztrestal domácí podruhé - po centru Coufala hlavičkoval do tyče, ale odražený míč přece jen dotlačil do sítě, takže Liberec navzdory dalším dvěma výpadkům reflektorů a proniknutí exhibicionisty na hrací plochu vykročil na evropskou pohárovou scénu vítězně.

Před středeční odvetou má pozici víc než nadějnou, protože jako jediný z českých zástupců dokázal vyhrát.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
FC Admira Wacker Mödling - Slovan Liberec 1:2 (1:1)
Branky: 7. Knasmüllner - 11. a 69. Vůch. Rozhodčí: Özkahya (46. Palabiyik) - Satman, Kan (všichni Tur.). ŽK: Toth, Vastic, Strauss - Breite. ČK: 90.+2 Vastic. Diváci: 2245.
Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner - Lackner, Toth (56. Spiridonovic) - Sax, Knasmüllner, Bajrami (56. Vastic) - Starkl. Trenér: Lederer.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl (80. Nitrianský), Ševčík, Vůch (88. Navrátil) - Komličenko (60. Baroš). Trenér: Trpišovský.

Reklama