Hlavní obsah

Škendija - Ml. Boleslav 2:0Oslabená Boleslav ve Skopje dvakrát inkasovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Júnior 1 : 0
75. Hasani 2 : 0
Záznam online reportáže

Dvougólové manko si odvezla Mladá Boleslav ve čtvrtek večer z makedonské metropole Skopje, kde ji v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy hostila Škendija Tetovo. Středočeši neproměnili dvě šance a po vyloučení Hůlky neudrželi ofenzívu domácích, kteří jim dali během šesti minut dva góly a před odvetou příští čtvrtek jsou k postupu blíž.

Foto: Batev Ivana, ČTK

Rozhodčí ukazuje červenou kartu Lukáši Hůlkovi z Boleslavi (28) za zákrok na Ferhana Hasaniho (vpravo na zemi) z Tetova.

Článek
Fotogalerie

Než se stačili Mladoboleslavští na trávníku ve Skopje rozkoukat, mohli prohrávat. Už ve 2. minutě dostal Radeski centr za obránce na hranici šestnáctky, ale gólman Diviš situaci dobře přečetl, včas vyběhl a míč odhlavičkoval do bezpečí. Krátce na to pálil v šestnáctce Todorovič, ale Diviš míč vykopl. Středočeši, kteří si koledovali o gól, ale nápor Tetova přežili a dokonce se jim podařilo přejít do ofenzívy. Jánoš našel Kalabišku, který však ve slibné pozici pálil vysoko nad bránu.

Hosté vyrovnali hru, snažili se udržet domácí co nejdál od svojí brány a sami se pokoušeli o protiútoky. Po necelé půlhodině měla míč na kopačce australská posila Mebrahtu po ideální přihrávce Vukadinoviče, ale přízemní střelu z hranice penalty gólman domácích Zahov tygřím skokem vyrazil. O něco později našel Vukadinovič před brankou Mageru, jenže ten přihrávku jen lehce lízl a míč skončil těsně vedle tyče. V závěru poločasu zaváhala obrana Mladé Boleslavi a Hasani jí lehce pronikl do šestnáctky. Jeho střelu však fantastickým zákrokem zlikvidoval Diviš.

Trest za Hůlkovu červenou

Pět minut po změně stran poslal Fleišman dlouhý balón autovým vhozem, Chramosta se ocitl ve stoprocentní šanci, jenže míč těsně minul. A v 52. minutě přišel pro hosty těžký okamžik. Hasani se pustil do úniku, Hůlka zatáhl za záchranou brzdu a skluzem, ve snaze vypíchnout mu míč, ho poslal na trávník. O červené kartě nemohla být diskuse.

Ze hřiště šel Chramosta, který po půli nahradil Mebrahtua. Kouč Jarolím vyztužil defenzívu Kerestešem. Domácí se pustili do ofenzívy a neudržitelný Hasani měl další šanci. Diviš však znovu prokázal postřeh a střelu zneškodnil. Obrana Středočechů povolila v 69. minutě. Středočeši se zastavili a signalizovali, že Juffo je v ofsajdu, jenže sudí ho nechal pokračovat ve hře, ten se zbavil Diviše a jeho přihrávku před prázdnou bránu Stenio Junior už jen doklepl do sítě.

O šest minut později Škendija hosty dorazila. Junior našel na malém vápně špatně pokrytého Hasaniho, který z voleje nezaváhal. Diviš neměl šanci. Mladoboleslavští byli několik minut jako opaření a jen zvednutý praporek asistenta je zachránil od pohromy. Hasani byl v ofsajdu. Při dalším průniku jeho střelu zblokovala obrana. Na druhé straně se po ojedinělé akci dostal k zakončení Kalabiška, ale ani jeho rána nepronikla až ke gólmanovi. Závěr zápasu si už domácí zkušeně pohlídali. Míč drželi v bezpečné vzdálenosti od Zahova a úkol, nedostat gól, splnili.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Škendija Tetovo - Mladá Boleslav 2:0
Branky: 69. Stenio Júnior, 75. Hasani. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Todorovski (Škendija). ČK: 53. Hůlka (Mladá Boleslav).
Škendija: Zahov - Todorovski, Bejtulai, Cuculi, Demiri - Alimi (66. Juffo), Vujčič - Radeski (46. Taipi), Hasani, Stenio Júnior - Ibraimi (81. Imeri). Trenér: Akrapovič.
Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman - Rada, Jánoš - Vukadinovič, Magera (82. Takács), Kalabiška - Mebrahtu (46. Chramosta, 59. Keresteš). Trenér: Jarolím

Reklama

Související témata: