Hlavní obsah

Jablonec - Karviná 5:3Bleskový gól nováčka, přestřelka a jablonecký uragán, který přivodil obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Voltr 0 : 1
15. Wágner 1 : 1
25. Jurčo 1 : 2
40. Jurčo 1 : 3
47. Wágner 2 : 3
49. Pernica 3 : 3
74. Wágner 4 : 3
84. Doležal 5 : 3
Záznam online reportáže

Jablonec

Nebývalou úrodu gólů zažila na úvod nového ligového ročníku jablonecká Střelnice. Karviná tam dvakrát v průběhu zápasu vedla, po prvním poločase měla k dobru už dokonce dvoubrankový náskok, ale hned po přestávce ho trestuhodně prohospodařila. Domácí uragán ji smetl, takže Jablonec po bídném prvním poločase slavil zaslouženou výhru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wágner (uprostřed) oslavuje gól.

Článek

Nováček vkročil po sedmnácti letech na ligovou scénu pěkně zhurta. Hned po rozehrání nacentroval Zelený míč do vápna, Voltr si na něj naběhl a hlavou dostal Karvinou do vedení. A už po dvanácti sekundách, takže se stal třetím nejrychlejším střelcem v ligové historii.

Pro Jablonec šok, z něhož se deset minut vzpamatovával, ale pak přece jen zareagoval. Po několika slibných závarech i třeba střele Trávníka hlavičkující Wágner skóre srovnal, takže zápas se mohl odvíjet v očekávané režii.

Mohl, ale neodvíjel, neboť obrana Severočechů až neskutečně chybovala. Po pětadvaceti minutách tak někdejší jablonecký hráč a také asistent Weber sedící na lavičce Karviné zvedl ruce nad hlavu ve vítězném gestu podruhé. Jurčo po parádním Budínského uvolnění prošel mezi dvěma domácími beky jak po promenádě a Valeše nadvakrát prostřelil.

Domácí byli po tomto úderu jak opaření. Zvláště, když s trestným kopem a po pár minutách hlavičkou Mehanoviče si gólman Pidrnoch skvěle poradil, zatímco jeho protějšek Valeš neudržel pět minut před přestávkou střelu Zeleného, a nehlídaný Jurčo přidal pohodlně třetí gól hostů.

Hned po půli ovšem spáchala Karviná hotové harakiri. Nejprve nechala po trestném kopu hlavičkovat Wágnera, jenž stav snížil, vzápětí unikl rozladěným a stále se ještě dohadujícím obráncům hostů Pernica a vyrovnal.

Jablonec se nesl na vlnách euforie a hnal se za dovršením zvratu. Wágner měl k dalšímu gólu blízko při sólovém úniku i několika hlavičkách, ale obrat dokonal až čtvrthodiny před koncem. Zasloužený, protože druhá půle už se hrála výhradně v domácí režii, což ostatně Doležalův pátý gól stvrdil.

1. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - MFK Karviná 5:3 (1:3)
Branky: 15., 47. a 74. Wágner, 49. Pernica, 84. Doležal - 25. a 40. Jurčo, 1. Voltr. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Mehanovič, Kubista, Hybš - Duda, Fiala. Diváci: 2570.
Jablonec: Valeš - Nový, Pernica, Beneš, Hybš - Hübschman (46. Kubista) - Masopust (75. Díl), Mehanovič (46. Doležal), Trávník, Jiráček - Wágner. Trenér: Frťala.
Karviná: Pindroch - Janečka (77. Panák), Toml, Hošek, Eismann - Šisler - Okleštěk (54. Duda), Budínský, Zelený - Voltr - Jurčo (63. Fiala). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: