Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 3:2Letenským se premiéra zvrtla, tři body ale nakonec uhájili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Dočkal 1 : 0
10. Dočkal (penalta) 2 : 0
53. Diviš 2 : 1
64. Konaté 3 : 1
70. Diviš 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Potřebovali před cestou k perné odvetě do Bukurešti klidný zápas. A díky vydařenému vstupu si ho celý první poločas dopřávali. Druhý poločas se jim ovšem vymkl z rukou. Fotbalisté pražské Sparty nakonec v utkání 1. ligového kola porazili Slovácko 3:2. Úvodní dva góly dostali od soupeře darem, ke konci však měli štěstí, že břevno překazilo Divišovi hattrick...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tomáš Košút ze Slovácka fauluje Lukáše Juliše ze Sparty a byla z toho penalta.

Článek
Fotogalerie

Pouze s jedinou změnou proti úternímu duelu se Steauou Bukurešť (1:1) vyrukovala Sparta do ligové premiéry. Kapitán Lafata zůstal na lavičce a do základní sestavy se místo něj posunul mladý Juliš.

Kdo z diváků se o chvilku opozdil, přišel o kuriózní úvodní gól. Brankář Heča otálel s rozehrávkou, a tak na něj vystartoval letenský zastupující kapitán. Gólman zazmatkoval, odkopem trefil přímo Dočkala a od něj se míč dokutálel k tyči do sítě.

Lepší dárek si domácí přát nemohli, brzy však navrch dostali další. V masce hrající Košút ve vápně kopl do obličeje Juliše a sudí Zelinka logicky nařídil pokutový kop. Přestože Heča vystihl směr, Dočkal penaltu proměnil, a tak favorit již v 10. minutě pevně třímal otěže zápasu. Rychlý sled událostí pak přibrzdil. Sparta v poklidnějším tempu útočila a Slovácko se bránilo a žádné šance k vidění nebyly.

Hned po přestávce pokračovalo Slovácko v sebevražedné štědrosti. Ligový debutant Ťok zoufalou zpětnou přihrávkou nachystal tutovku Šuralovi, ten však sám před gólmanem Heču neprostřelil. Domácí toho brzy litovali, protože Diviš v 53. minutě snížil a Letenští přišli o svůj bohorovný klid.

Museli být moc a moc rádi, že po ťukesu v pokutovém území jim Konaté aspoň na chvíli vrátil dvoubrankový náskok. Diviš totiž nedlouho poté dostal před Bičíkem znovu prostor a trefil se i podruhé, takže Sparta stále neměla nic jisté. Tím spíše, že střídající Lafata z ideální pozice branku netrefil. Naopak kanonýr Slovácka byl velmi blízko hattricku. Divišova efektní střela nůžkami přistála na břevně Bičíkovy svatyně...

Fotbalová liga - 1. kolo:
Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:2 (2:0)
Branky: 2. a 10. (druhá z pen.) Dočkal, 64. Konaté - 53. a 70. Diviš. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, J. Paták. ŽK: Konaté, Zahustel, Brabec - Košút, Civič, Rada, Kerbr, Šimko, Ťok. Diváci: 7181.
Sparta: Bičík - Holek, Brabec, Kadlec - Zahustel, Dočkal, Frýdek, Čermák (46. Mareček), Konaté - Šural (88. Costa), Juliš (65. Lafata). Trenér Ščasný.
Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski, Daníček - Biolek (46. Civič), Havlík (46. Ťok), Kerbr - Diviš. Trenér Levý.

Reklama

Související témata: