Hlavní obsah

Liberec - Admira 2:0Půlhodina Severočechům stačila, aby zvládli odvetu s Rakušany i postup do play off Evropské ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Coufal 1 : 0
34. Komličenko (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Bez sebemenších problémů zamířili fotbalisté Liberce do dalšího kvalifikačního kola Evropské ligy a mohou se tudíž těšit na páteční losování, které jim přisoudí soupeře pro play off. Rakouská Admira Mödling ho v odvetě 3. kola nepředstavovala, neboť na Severočechy vůbec neměla. Natož aby jim snad zkomplikovala cestu za postupem. Po čtyřiatřiceti minutách navíc prohrávala v Liberci už dvougólovým rozdílem, takže skóre umocněné navíc výhrou minulý čtvrtek ve Vídni dalo Trpišovského svěřencům i celému stadiónu důvod k oslavám.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nikolaj Komličenko z Liberce se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Po dvaceti minutách nebylo co řešit.

Po další čtvrthodině už bylo jasné, že Liberec svůj úkol na úvod podzimu splnil a do play off Evropské ligy postoupil. Samozřejmě, odveta se musela dohrát, i když vzhledem k výsledku prvního střetnutí a stavu odvety už byla bohapustou formalitou.

Rakušané neměli nárok

Severočeši vedli dvoubrankovým rozdílem a jejich rakouský protivník neměl na promáčeném trávníku sebemenší nárok pohárovou partii třeba jen zdramatizovat. Natož aby byl schopen odpovědět na dva údery, které mu Trpišovského svěřenci zasadili.

Nejprve stačilo Coufalovi udělat krok do šestnáctky, aby nekompromisní bombou ztrestal předchozí zmatky v obraně Admiry, které zapříčinil krajně nepovedený lob Strausse.

Čtvrthodiny poté už Bartl do pokutového území vběhl a počínal si přitom tak šikovně, že ho gólman Kuttin poslal hokejovým bodyčekem k zemi. Pochopitelně že nic jiného než penaltu si za svůj zákrok nemohl vykoledovat. Komličenko při její exekuci nezaváhal a liberecký stadión v ten moment slavil s neochvějnou jistotou postup.

Měl k tomu důvod, protože domácí celek soupeře přehrával ve všech směrech. Pohybem, kombinací, tahem na bránu, stejně jako důrazem v osobních soubojích a snahou o zakončení. Ukázalo se, že Trpišovského rošády se sestavou v nedělním ligovém duelu v Mladé Boleslavi byly prozíravé, neboť jeho tým byl plný sil, chuti a vervy.

Aplaus na otevřené scéně

Však si také Slovan ve druhé půli, kdy Admiru dál jasně přehrával a k třetí brance měl několikrát hodně blízko, vysloužil aplaus na otevřené scéně.

Ostatně, i gólman Severočechů Dúbravka si ho vysloužil, když po hodině hry vytáhl parádní zákrok při hlavičce Knasmüllnera, která představovala první a vlastně i poslední nebezpečnou střelu v podání hostů. A i k té se Rakušané dostali jen proto, že Liberec dohrával zápas setrvačností a postup s přehledem kontroloval.

Střídající Baroš ho mohl minutu před koncem po sólu pečetit, ale i když na brankáři Kuttinovi ztroskotal, ochozy mu tleskaly.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Admira Wacker Mödling 2:0 (2:0)
Branky: 20. Coufal, 34. Komličenko z pen. Rozhodčí: Petrescu - Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rumunsko). ŽK: Komličenko - Kuttin. Diváci: 6125. První zápas: 2:1, postupuje Liberec.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl Bartl (76. Navrátil), Ševčík (83. Lesniak), Vůch - Komličenko (62. Baroš). Trenér: Trpišovský.
Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Posch - Lackner (88. Roguljič), Ebner - Bajrami, Knasmüllner, Spiridonovic - Starkl (63. Grozurek). Trenér: Lederer.

Reklama

Související témata: