Hlavní obsah

Rio Ave - Slavia 1:1Sešívaní se proti deseti trápili, Hušbauerův gól je však postupový

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Hušbauer 0 : 1
57. Ribeiro 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav/Vila do Conde
Aktualizováno

Oba postupy je stály velké nervy, podstatné však je, že už prošli do play off Evropské ligy. Fotbalisté pražské Slavie v odvetě 3. předkola ve městě Vila do Conde na severu Portugalska nedaleko od Porta remizovali s Rio Ave 1:1 a po domácí remíze 0:0 postupují. Play off jim trefil záložník Hušbauer, o deseti hrající domácí pak vyrovnali a Slavia se navzdory přesilovce strachovala o úspěch až do konce.

Foto: Poço Fábio, ČTK

Josef Hušbauer (vlevo) se raduje z gólu v odvetě 3. předkola Evropské ligy proti Rio Ave.

Článek

Se dvěma změnami proti prvnímu duelu v Edenu vyrukovali sešívaní za postupem do play off. Na levé straně zálohy dostal Zmrhal přednost před Mihalíkem a v jejím středu Keniju nahradil mnohem defenzivnější Ngadeu, který v létě přišel jako stoper.

Oba týmy začaly obezřetně, Slavia brzy získala první dva rohové kopy. Mikula si velmi brzy vysloužil žlutou kartu, protože hasil útok do otevřené obrany, to však byla na dlouho jediná hrozba pro červenobílé.

Když se naplnila první dvacetiminutovka, hosté udeřili. Hušbauer nejprve přesně odcentroval a prudká Škodova hlavička orazítkovala tyč. Jen o dvě minuty později se tedy záložník postaral o otevření skóre sám. Mikula mu přistrčil míč a Hušbauer střelou po zemi překonal brankáře Cássia. Co Slavii nešlo doma, povedlo se jí na severu Portugalska. Poměrně brzy skórovala a převzala režii odvety. Tím spíše, že při Yazaldeho šanci ji podržel Pavlenka.

Vyloučení a vyrovnání

V dalším průběhu prvního poločasu padaly hlavně žluté karty. Těsně před přestávkou vyfasoval Cassamá za zbytečný faul na Hušbauera druhou a byl vyloučen. Rio Ave šlo do deseti a Pražané si nemohli přát víc.

Tým z města Vila do Conde nedaleko Porta na vlastním hřišti prohrál jediný z dosavadních pěti pohárových zápasů. A nechtěl přidat další. Sešívaní v 57. minutě zaplatili za sérii zaváhání. Deli nejistě odkopl míč k Wakasovi, jeho střelu Pavlenka nezkrotil a po odrazu od tyče doklepl Ribeiro míč do sítě.

Slavia znejistěla, navzdory přesilovce hrála až příliš pasivně. Šanci spálil Škoda, jinak se Pražané hlavně bránili zoufalému tlaku Ria Ave. A oddechli si, že postup proti oslabenému soupeři uhájili.

Odveta 3. předkola Evropské ligy:
Rio Ave - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 57. Ribeiro - 22. Hušbauer. Rozhodčí: Dallas - Stewart, Stevenson (všichni Skot.). ŽK: Nadjack, Ribeiro, Vilas Boas, Tarantini, Roderick - Mikula, Deli, Hušbauer. ČK: 45. Nadjack (Rio Ave). První zápas: 0:0, postupuje Slavia.
Rio Ave: Cássio - Nadjack, Marcelo, Roderick, Rafa Soares - Wakaso - Novais (61. Héldon), Krovinovič (46. Pedrinho), Ribeiro - Yazalde (46. Tarantini), Dias. Trenér: Capucho.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu (90. Barák), Souček - Van Kessel (66. Ščuk), Hušbauer, Zmrhal (90.+6 Mihalík) - Škoda. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: