Hlavní obsah

Česko se první medaile v Riu nedočkalo. Kostelecký prohrál v trapu souboj o bronz

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Českému střelci Davidu Kosteleckému o chloupek unikla medaile v trapu. V souboji o bronz prohrál olympijský vítěz z Pekingu s Britem Edwardem Lingem 9:13 a ve finále tak obsadil čtvrté místo. Ze zlata se v Riu raduje Chorvat Josip Glasnovič, jenž v napínavém rozstřelu porazil 4:3 Itala Giovanniho Pelliela.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Český střelec David Kostelecký bral na OH v Riu nevděčné čtvrté místo.

Článek
Fotogalerie

Jednačtyřicetiletý Kostelecký postoupil z dvoudenní kvalifikace na olympijské střelnici jako pátý. V šestičlenném semifinále pak trefil 13 z 15 terčů, zatímco úřadující vicemistr světa Ling o jeden méně a musel absolvovat dodatečný rozstřel o postup s Egypťanem Ahmedem Kamarem.

V duelu o bronz sice Ling minul první ránu, ale brzy si před českým reprezentantem vypracoval tříbodový náskok. Bronzovou medaili si zajistil už předposledním výstřelem.

Šestačtyřicetiletý Pellielo získal v trapu už čtvrtou olympijskou medaili a potřetí skončil na druhém místě. Stříbro bral v Aténách 2004 a pak i v Pekingu za Kosteleckým. V Riu trefil v kvalifikaci 122 terčů a o dva body ji vyhrál, v semifinále minul jen jednou a finále ztratil až čtvrtou ránou v rozstřelu.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Sportovní střelba:
Trap muži:
Finále:
Glasnovič (Chorv.) - Pellielo (It.) 13:13, v rozstřelu 4:3
O 3. místo:
Ling (Brit.) - Kostelecký (ČR) 13:9
Další pořadí:
5. Kamar (Eg.)
6. Fabbrizi (It.)
7. Alipov (Rus.)
8. Almúdhaf (nezávislý)

Reklama

Související témata: