Hlavní obsah

Plán olympijského vítěze Krpálka: Bude odpočívat a nabírat. Pak ho čeká nová výzva

pn (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Pro zasvěcené to nebyla překvapivá zpráva. Čerstvý olympijský šampión Lukáš Krpálek si vybere delší volno a začne pracovat na přestupu do nejtěžší váhové kategorie nad 100 kilogramů. Hlavní úkol? Nabrat patnáct kilo hmoty.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek zakousnutý do zlaté medaile.

Článek
Fotogalerie

Lukáš Krpálek oslavuje v Českém domě zlatou olympijskou medaili

Motivace judisty z pražského USK na změnu kategorie je pochopitelná. Skoro dvoumetrový kolos musel do polotěžké váhy pravidelně shazovat, třeba před zlatým turnajem v Riu šlo dolů sedm kilogramů. A v kategorii do 100 kg už vyhrál vše, je dvojnásobným mistrem Evropy, světovým šampiónem i olympijským vítězem.

„Volno jsme plánovali. Lukáš je už od juniorů ve strašlivém kolotoči a je unavený. Po výsledku v Riu si pauzu zaslouží," říkal Krpálkův kouč Petr Lacina v Brazílii. Jak může být česká hvězda světového juda dlouho stranou? „Ať si dá klidně rok, dva. Kdybyste ho slyšeli, jak na kempech kňučí, že je starý," poznamenal s úsměvem trenér na adresu svého pětadvacetiletého svěřence.

Zvyšování váhy nebude problém

Jako reálnou Lacina vidí zhruba půlroční pauzu. „Nechal bych tomu volný průběh, ať se vrátí, až bude mít chuť. Do nového roku bude mít klid určitě. Pak by možná dávalo smysl začít zlehka s judem a směřovat to k účasti na MS v nejtěžší kategorii. Sám Lukáš říkal, že mu to s výjimkou Teddyho Rinera přijde hratelné," připomněl legendárního Francouze, který ale možná judo opustí a nechá se zlákat zápasy MMA.

Krpálek potřebuje k bojům s nejtěžšími judisty nabrat asi patnáct kilogramů, ideálně svalové hmoty. Podle Laciny by ale zvyšování váhy nemělo představovat problém. „Když se podíváte na Lukášův apetit...," rozesmál se. „Musí to mít samozřejmě řád, je snadné spadnout do nicnedělání a najednou mít dvacet kilo nahoře. Bude to pauza vyplněná nabíráním a posilovnou," měl jasno kouč českého šampióna.

Reklama

Související témata: