Hlavní obsah

Co to je za dítě? divila se matka. Bolt už tři týdny po narození málem vypadl z postele

Rio de Janeiro/Praha

Zlatý sprinter, i tak se dá pojmenovat Usain Bolt, držitel světového rekordu na 100 a 200 metrů a jedna z největších hvězd v Riu. Na olympiádě bude opět útočit na nejvyšší příčky, jiné místo snad pro něj neexistuje. Do Brazílie za ním přijeli i rodiče. Wellesley a Jennifer Boltovým se v srpnu roku 1986 narodil kluk, který byl už ve třech týdnech hodně živý.

Rodiče hvězdného sprintera Usaina Bolta jsou v RiuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je skvělé, že jsme v Brazílii, i když tu je trochu zima, těšíme se, až Usain poběží. Je trochu nervózní, ale věříme, že vše zvládne. Kdyby nebyl připravený, do Ria by nejel," svěřila se jeho matka.

Bolt se bude snažit vyhrát potřetí na olympiádě tři disciplíny - stovku, dvoustovku a štafetu na 4x100 metrů. „Rád baví lidi, vždycky byl hravý," řekl otec, který stále s manželkou žijí ve skromném domě na Jamajce.

Narodil se a po pár týdnech doma viděli, že mají dovádivé dítě. Bolt už v deseti letech předběhl svoji mámu. „Když se narodil, po třech týdnech se už hýbal. Nechala jsem ho na posteli, když jsem se vrátila, byl už na okraji a málem spadl. Už tehdy jsem si říkala. Co je to za dítě? Přesto by mě nikdy nenapadlo, že bude tak dobrý," usmála se spokojená matka.

Bolt má skvostnou bilanci z předchozích dvou olympiád - pokaždé bral tři zlata. K tomu má ze světových šampionátů jedenáct prvních míst. Jeho světový rekord na stovku má hodnotu 9,58 sekundy. Zaběhl ho v Berlíně v roce 2009. Co předvede atletická ikona v Riu pod dohledem rodičů?

Získá Usain Bolt na olympiádě v Riu zlato ve všech třech disciplínách (100 m, 200 m a štafeta)?
Ano
86,2 %
Ne
13,8 %
Celkem hlasovalo 1535 čtenářů.

Reklama

Související témata: