Hlavní obsah

Ludogorec - Plzeň 2:0Liga mistrů se vzdaluje! Viktoria bude v odvetě dohánět dvougólové manko

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Moti (penalta) 1 : 0
64. Misidjan 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Plzně se vysněnému postupu do Ligy mistrů a jackpotu 378 miliónů korun s ním spojeném, pořádně vzdálili. V úvodním duelu play off podlehli v Sofii bulharskému šampiónovi Ludogorci Razgrad 0:2, když oba góly inkasovali po přestávce. Odveta v Doosan Aréně se hraje příští týden v úterý.

Foto: Chernev BTA/Minko, ČTK

Jakub Hromada (vpravo) z Plzně v prvním utkání 4. předkola Ligy mistrů proti Razgradu.

Článek
Fotogalerie

Duel, který se hrál na Národním stadiónu Vasila Levského v bulharské metropoli, neboť aréna v Razgradu nevyhovuje požadavkům UEFA pro play off Ligy mistrů, přitom viktoriáni rozehráli dobře. Aktivním napadáním nepouštěli domácí, za které od začátku nastoupilo pět Brazilců, do výraznějších šancí.

Naopak sami ve 20. minutě zahrozili Limberským po signálu z přímého kopu. Vzápětí i Bakošem, jehož nečekaná teč Kopicova centru vystrašila brankáře Stojanova. Vítěz posledních pěti ročníků bulharské ligy poprvé na Kozáčika vystřelil v 33. minutě Marcelinhem, poté to na slovenského gólmana zkoušel z levé strany Palomino. Ale ani on nepochodil.

Jenže druhý poločas se hostům nepovedl. V 51. minutě fauloval Hubník pronikajícího Cafúa a z pokutového kopu vstřelil vedoucí gól Ludogorce stoper Moti. V 64. minutě bylo pro Plzeň ještě hůř, když se po chybě obrany trefil Misidjan. Zlikvidovat dvoubrankové manko v odvetě bude pro Viktorii hodně složité...

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Ludogorec Razgrad - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 51. Moti z pen., 64. Misidjan. Rozhodčí: Clattenburg - Collin, Bennett (všichni Angl.). ŽK: Jonathan Cafú, Sasha - Bakoš, Hubník.
Razgrad: Stojanov - Minev, Moti, Palomino, Natanael - Djakov, Marcelinho, Sasha - Misidjan (81. Keserü), Jonathan Cafú (90.+3 Júnior Quixadá), Wanderson (90. Campanharo). Trenér: Dermendžiev.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hromada (83. Kolář) - Kopic, Bakoš (77. Krmenčik), Kovařík - Ďuriš (68. Hořava). Trenér: Pivarník.
Výsledky zbývajících středečních utkání LM najdete zde.
Zvládnou fotbalisté Plzně odvetu s Razgradem a postoupí do Ligy mistrů?
Ano
16,9 %
Ne
83,1 %
Celkem hlasovalo 13821 čtenářů.

Reklama