Hlavní obsah

Skomírající hvězdu, údajně talentovanější než Messi, už nechce ani průměrný italský klub

Liverpool/Milán

Prohlašoval o sobě, že je nejlepším fotbalistou planety. Tvrdil dokonce, že Lionel Messi či Cristiano Ronaldo jsou průměrní, kdežto on je ta pravá hvězda. Čas ale ukázal, že v případě útočníka Maria Balotelliho šlo jen o velkohubá prohlášení. Kontroverzního fotbalistu, který trénuje pouze s juniorkou Liverpoolu, už nechce ani průměrný celek italské Serie A Sassuolo.

Foto: Twitter

Mario Balotelli stále hledá nový klub. Nechtějí ho už ani v Sassuolu.

Článek

Čas se mu pomalu krátí, na konci srpna skončí v elitních západoevropských ligách přestupní termín a Mario Balotelli si stále nenašel nové působiště. Velkou roli samozřejmě hrají peníze, dalším faktorem však je malá ochota italského útočníka ještě v sobě probudit dávno vyhaslý talent.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp se zlobivým dítětem italského fotbalu nepočítá, Balotelli má problém sehnat angažmá i ve své vlasti. Jeho poslední dvě štace na Anfield Road a v AC Milán totiž skončily fiaskem. A tak i jeden z nejmocnějších fotbalových agentů, Mino Raiola, který dříve zastupoval i Pavla Nedvěda a nedávno dohodl nejdražší přestup v historii, když vyslal Paula Pogbu z Juventusu do Manchesteru United za 105 miliónů eur, má problém sehnat Balotellimu adekvátní působiště.

Naposledy se mluvilo o zájmu Sassuola, šestého celku loňského ročníku Serie A. „Raiola nám Balotelliho nabídl, ale jednoznačně jsme to odmítli," řekl Sky Sports generální ředitel Giovanni Carneval. Šestadvacetiletý rodák z Palerma i proto dál čeká, jestli se najde nějaký odvážlivec, který mu dá novou šanci. Desítky těch předchozích už kontroverzní Ital promrhal.

Reklama