Hlavní obsah

Trpišovský musí na tribunu. Zvažovali jsme, že bude v roli maskota u lavičky, vtipkoval jeho asistent

Liberec

Bitvu s Larnakou o základní skupinu Evropské ligy mají výtečně rozehranou, na Kypru vyhráli 1:0. Do čtvrteční odvety play off u Nisy však fotbalisté Liberce půjdou bez svého šéfa. Trenér Jindřich Trpišovský byl během úvodního duelu vykázán na tribunu. Do doby, než nad ním disciplinární komise UEFA vyřkne ortel, nesmí na lavičku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jindřich Trpišovský na tréninku před odvetou s Larnakou. Během samotného zápasu ale na liberecké lavičce nebude.

Článek
Fotogalerie

Pro klub veledůležité utkání, v němž jde o prémii 2,4 miliónů eur (přibližně 65 miliónů korun), bude sledovat z ochozů. Tým povede trojice asistentů. „Samozřejmě mě to mrzí, raději bych byl na střídačce. Moc si nedovedu představit, že budu při tak důležitém zápase sedět na tribuně, budou to muka," řekl Trpišovský.

Pro Slovan je to značný problém, neboť Trpišovský je v jeho realizačním týmu dominantní postavou. Podle pravidel UEFA se od mužstva musí oddělit v momentě příjezdu na stadión. A znovu se s ním setkat až 15 minut po skončení zápasu. Jakékoli formy spojení mezi koučem a lavičkou během utkání jsou zakázány.

„Vzniklou situaci řešíme celý týden. Všechny informace týkající se zápasu si řekneme s Jindrou na hotelu. Pak už to bude na nás na lavičce. Jsme ovšem připraveni na veškeré vývoje utkání, neměl by být problém," uvedl jeden z asistentů Jaroslav Köstl, který bude suplovat funkci Trpišovského.

Kde bude při zápase sedět?

Přiznal, že cítí lehkou nervozitu, den před důležitým duelem však situaci i vtipně zlehčil. „Původně jsme uvažovali, že Jindra bude v roli maskota u lavičky. Ale nešel mu nácvik poločasové choreografie, takže jsme od toho museli upustit," žertoval Köstl.

Zástupci klubu i ve středu usilovně řešili, kde Trpišovský bude při zápase sedět. V takových případech je ale doporučení delegáta jasné: potrestaného kouče by měl mít v dohledu, aby měl jistotu, že pravidla dodržuje.

Liberecký trenér se na Kypru dostal do problémů v 81. minutě za stavu 1:0. U lavičky se dostal do kontaktu s hráčem AEK Tomásem, jehož předtím postrčil Jan Sýkora. Francouzský sudí Buquet ovšem po strkanici vykázal na tribunu k překvapení všech Trpišovského.

„Jsem potrestaný za to, že jsem zamezil kontaktu hráčů. Ale tak to je a velký problém v tom osobně nevidím," uzavřel Trpišovský.

Postoupí Slovan Liberec přes Larnaku do Evropské ligy?
Ano
94 %
Ne
6 %
Celkem hlasovalo 2974 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články