Hlavní obsah

Litvínov bude měsíc testovat brankáře Hübla a Halásze

Litvínov

Hokejoví brankáři Jaroslav Hübl a Tomáš Halász se budou na více než měsíční zkoušce do 30. září ucházet o smlouvu v Litvínově. Verva tím řeší absenci gólmana Michaela Petráska, který na začátku měsíce skončil v nemocnici s herpetickou encefalitidou a podle prvních zpráv se odhadovala jeho absence minimálně do prosince.

Foto: Profimedia.cz

Litvínovský brankář Jaroslav Janus.

Článek

Litvínov proto hledá posílení ke slovenskému brankáři Jaroslavu Janusovi. Na sever Čech se také v létě vrátil sedmatřicetiletý bývalý reprezentant Marek Pinc, který by měl ale nastupovat především za prvoligový Most.

Třiatřicetiletý Hübl naposledy chytal za Litvínov v sezóně 2010/11. Pak odešel do Mladé Boleslavi, po roce se stěhoval do švýcarského Langnau a nakonec ročník 2012/13 dochytal v Ilvesu Tampere. Další tři sezony působil v mezinárodní EBEL v dresu italského Bolzana.

Hübl v extralize odchytal 252 zápasů s průměrem 2,98 obdržené branky na zápas a s úspěšností 91,43 procenta. Připsal si také 12 čistých kont. Bratranec ofenzivního lídra Litvínova Viktora Hübla se také představil dvakrát v dresu české reprezentace. S Bolzanem získal v roce 2014 v EBEL titul.

Šestadvacetiletý Halász uplynulý ročník strávil v Košicích. V české extralize má na kontě 19 utkání za Pardubice z ročníku 2014/15, měl průměr 3,4 gólu na utkání a úspěšnost 88,13 procenta. Působil i v první lize v Olomouci, Prostějově a Jihlavě.

Reklama

Související témata: