Hlavní obsah

Brno - Slovácko 1:0Návrat jako hrom! Kapitán Polák zajistil Zbrojovce první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Polák 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Velký příběh. Do české ligy se vrátil po jedenácti, do Brna dokonce po třinácti letech. A právě uzdravený kapitán Jan Polák při své obnovené premiéře zajistil fotbalistům Zbrojovky v utkání 5. kola ePojisteni.cz ligy výhru 1:0 nad Slováckem. Souboj byl pikantní především pro trenéra domácích Svatopluka Habance, jenž do Zbrojovky v létě přišel právě ze Slovácka. Zbrojovka po třech remízách slaví první vítězství v sezóně.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Jakub Řezníček z Brna.

Článek
Fotogalerie

Trenér Habanec, který předchozí čtyři sezóny vedl Slovácko, postrádal zraněné opory Litsingiho a Štohanzla. Také kouč soupeře Levý musel pozměnit sestavu, v níž chyběl zraněný stoper Rada, kterého nahradil Daníček.

Brňanům v touze po prvním vítězství vyšel vstup do zápasu. Získali územní převahu a dvě velké šance měl Škoda. Ve 14. minutě po centru Hyčky z pravé strany jen trefil brankáře Heču. Ve 37. minutě po Polákově přihrávce jeho přízemní střelu k tyči Heča vyrazil před Vávru a po jeho zpětné přihrávce mířil Škoda nad branku.

Slovácko s Divišem na hrotu spoléhalo na rychlé brejky. Z nich hosté vytěžili pouze rohové kopy a brankáře Melichárka vážněji neohrozili.

Po změně stran Zbrojovka tlak zesílila. Po Vávrově rohovém kopu ve 47. minutě míč propadl až k zadní tyči k Polákovi, který si jej zpracoval a přízemní střelou otevřel skóre.

Trenér Levý se pokusil své svěřence po inkasovaném gólu probrat dvěma střídáními a do hry poslal uzdravené Kaloudu a Koného. Hosté poté srovnali herně krok a v 64. minutě se po chybě Vraštila řítil sám na branku Kerbr. Jeho sólo ale Melichárek zneškodnil.

Další šance na vyrovnání si Slovácko nevypracovalo. Naopak domácí v závěru zvýšili tlak, ale v koncovce postrádali přesnost. Nic to nezměnilo na tom, že Brno už dvanáctý zápas po sobě doma neprohrálo.

Fotbalová liga - 5. kolo:
Zbrojovka Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 47. Polák. Rozhodčí: Hrubeš - Peřina, Kubr. ŽK: Biolek, Ťok, Kerbr (všichni Slovácko). Diváci: 4322.
Brno: Melichárek - Šural (82. Sedlák), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Polák, Lacko - Hyčka, Škoda (73. Buchta), Vávra (69. Pašek) - Řezníček. Trenér: Habanec.
Slovácko: Heča - Chvátal, Daníček, Košút, Reinberk - Šumulikoski, Ťok (52. Kalouda) - Biolek (52. Koné), Havlík, Kerbr (65. Zajíc) - Diviš. Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: