Hlavní obsah

Watford - Arsenal 1:3Čech pomohl Arsenalu k premiérovému vítězství v sezóně, šlágr neměl vítěze

Aktualizováno

Fotbalisté londýnského Arsenalu se na třetí pokus dočkali v nové sezóně anglické Premier League vítězství. Kanonýři i s brankářem Petrem Čechem v sestavě vyhráli na hřišti Watfordu 3:1, když všechny své branky vstřelili už do přestávky. Ve šlágru třetího kola remizoval Tottenham s Liverpoolem 1:1.

Foto: Tim Goode, ČTK/AP

Petr Čech zdraví příznivce Arsenalu po výhře nad Watfordem.

Článek
Fotogalerie

Kanonýři na úvod soutěže podlehli doma Liverpoolu a před týdnem uhráli bezbrankovou remízu s úřadujícím mistrem Leicesterem. Dnes si ale spravili náladu na hřišti Watfordu, kde rozhodli už v prvním poločase.

Hrdinou utkání byl Alexis Sánchez. Po faulu na něj vstřelil první gól z penalty Cazorla, druhý pak chilský útočník přidal sám a ten třetí připravil pro Özila. Právě přesná hlavička německého reprezentanta znamenala jubilejní 700. venkovní gól Arsenalu v Premier League, což se dosud podařilo jen Manchesteru United.

Watford, za který už nenastoupil český útočník Matěj Vydra mířící do druholigového Derby County, stihl už jen ve druhém poločase snížit. Petra Čecha připravil o druhé čisté konto v řadě dorážkou Pereyra.

Tottenham už poosmé za sebou neporazil Liverpool

Už poosmé v řadě nedokázali fotbalisté Tottenhamu zvítězit nad Liverpoolem. Domácí Kohouti však ve šlágru kola alespoň vybojovali bod, když na branku kapitána Reds Jamese Milnera z pokutového kopu ze závěru prvního poločasu dokázal odpovědět po sedmdesáti minutách hry obránce Danny Rose.

Svěřenci Jürgena Kloppa byli v úvodním dějství hry aktivnějším týmem, do dvou nadějných příležitostí se dostal Coutinho, ovšem brankář Vorm, jenž zaskakuje za zraněnou jedničku Llorise, Brazilce v obou případech vychytal.

Na konci první půle ale fauloval ve vápně Alderweireld Fitmina a nařízenou penaltu Milner s přehledem proměnil. Po změně stran mohl přidat druhý gól hostů Matip, jeho hlavička ale lízla břevno, gól Maného zase sudí Madley pro milimetrový ofsajd Lallany neuznal.

Tottenham v závěrečné půlhodince přidal a v 72. minutě se dočkal vyrovnání, když Rose z necelých deseti metrů střelou na bližší tyč překonal gólmana Mignoleta.

Soupeř Sparty zachraňoval alespoň bod

Southampton, soupeř pražské Sparty v základní skupině Evropské ligy, remizoval rovněž 1:1 se Sunderlandem a na první výhru v sezóně tak dál čeká. Svatí alespoň bod zachránili pět minut před koncem, kdy Rodríguezovu střelu z dálky lacině propustil hostující gólman Pickford. Southampton nastoupil v sestavě: Forster - Soares, Fonte, Van Dijk, Targett - Höjbjerg (83. Ward-Prowse), Romeu, Davis - Tadič (67. Long) - Redmond, Austin (74. Rodríguez).

Stoprocentní zůstává Chelsea, tým nového trenéra Antonia Conteho s přehledem zdolal nováčka Burnley 3:0. Bez ztráty bodů je i nadále rovněž Manchester United. Mourinhovi svěřenci měli na hřišti dalšího nováčka Hullu místy drtivý tlak, o triumfu 1:0 ale rozhodl střídající Rashford až ve druhé minutě nastavení.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Tottenham - Liverpool 1:1 (72. Rose - 43. Milner z pen.)
Chelsea - Burnley 3:0 (9. Hazard, 41. Willian, 89. Moses)
Crystal Palace - Bournemouth 1:1 (90.+3 Dann - 11. King)
Everton - Stoke 1:0 (51. vlastní Given)
Leicester - Swansea 2:1 (32. Vardy, 52. Morgan - 80. Fer)
Southampton - Sunderland 1:1 (85. Rodríguez - 80. Defoe z pen.)
Watford - Arsenal 1:3 (57. Pereyra - 9. Cazorla z pen., 40. Sánchez, 45. Özil)
Hull - Manchester United 0:1 (90.+2 Rashford)

Reklama

Související témata: