Hlavní obsah

Dukla - Sparta 0:2Dvě Frýdkovy trefy rozhodly derby na Julisce a udržely Letenské v čele

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Frýdek 0 : 1
78. Frýdek 0 : 2
Záznam online reportáže

Tři dny po vydřeném postupu do Evropské ligy čekal Letenské nejkratší výjezd v rámci domácí soutěže. Také na Julisce se fotbalisté Sparty dočkali vítězství a v 5. ligovém kole porazili v derby Duklu 2:0. O obě branky se postaral sváteční střelec Martin Frýdek a Letenští tak drží vedení v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Beauguel z Dukly Praha a Mario Holek ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Pohárový žolík Brabec, který míří do Anderlechtu, usedl znovu jen na lavičku Letenských, v základní sestavě se naopak objevili Zahustel či Juliš.

První šanci měl sparťan Šural, ale vypálil jen do brankáře Hrošša. To domácí byli v 15. minutě ke gólu ještě blíž. Brankář Koubek předvedl nejistý zákrok, po němž Tetour z otočky po teči gólmana trefil tyč a dobíhající Olayinka v tutové pozici minul zařízení.

Hosté nadále bez zraněného Dočkala a operovaného Matějovského hráli především po křídlech. Další pořádnou příležitost si vytvořili zase až pět minut před přestávkou. Kadlec dobře odcentroval, jenže Zahustel hlavičkoval jen do Považance, ten samý hráč pak zblokoval i prudkou dorážku Juliše - v obou případech by už asi gólman Hroššo sotva stačil zakročit.

Důležitý byl začátek druhé půle. Hned dvě minuty po přestávce měl gól na noze domácí Štetina, ale z malého vápna branku povážlivě přestřelil. Sparta tedy žila a v 58. minutě ji uklidnil Frýdek. Sváteční střelec trochu z nouze vypálil zdálky a tečovaná rána si našla cestu do sítě.

Autor gólu si začal věřit a přineslo to ovoce jemu i celé Spartě. Další jeho bombu ještě Hroššo zlikvidoval, na další po akci Šurala s Váchou však už byl krátký a Frýdek se stal mužem zápasu.

Fotbalová liga - 5. kolo:
Dukla Praha - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 58. a 78. Frýdek. Rozhodčí: Proske - Arnošt, Černý. ŽK: Kušnír - Frýdek. Diváci: 6243.
Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný - Považanec, Hanousek, Tetour (68. Juroška) - Čajič (68. Manzia), Beauguel, Olayinka (82. Praisler). Trenér Šilhavý.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, Costa, Kadlec (70. Brabec) - Vácha, Frýdek - Zahustel, Lafata (68. Mareček), Šural - Juliš (80. Pulkrab). Trenér Ščasný.

Reklama

Související témata: