Hlavní obsah

Bilbao - Barcelona 0:1Barcelona vyhrála v Bilbau a je zatím stoprocentní

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvítězili v druhém kole španělské ligy na hřišti Bilbaa 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil v prvním poločase Ivan Rakitič. Baskický klub neprožívá ideální start sezóny, neboť ve dvou zápasech nezískal ani bod. Barcelona je na tom opačně, bodově je stoprocentní.

Foto: Vincent West, Reuters

Fotbalisté Barcelony se radují po brance, kterou vstřelili na hřišti Bilbaa.

Článek

Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu nebojácně a dostali se do první větší šance, Etxebarriu ale vychytal gólman Ter Stegen. V 21. minutě už se radovali hosté, když se po Turanově centru hlavou prosadil Rakitič. Ještě do konce poločasu mohl katalánský celek vést o dvě branky, Turan ale velkou příležitost zahodil.

I v druhém poločase byly k vidění možnosti na obou stranách. Ačkoliv Barcelona dominovala ve statistice držení míče (63 procent), střelecky bylo utkání poměrně vyrovnané (9:11 celkem, 4:2 na bránu). Lionel Messi se při svém 350. ligovém zápasu v dresu Barcelony prosadit nedokázal.

Tabulce vévodí překvapivě Las Palmas, které po výhře 4:2 ve Valencii v prvním kole dnes navázalo dalším ofenzivním koncertem. Granadu zdolalo 5:1, dvěma góly k vysoké výhře přispěl El Zhar.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
Alavés - Gijón 0:0
Las Palmas - Granada 5:1 (23. a 69. El Zhar, 51. Boateng, 72. Momo, 85. Araújo - 45. Boga)
Bilbao - FC Barcelona 0:1 (21. Rakitič)
Villarreal - FC Sevilla 0:0

Reklama

Související témata: