Hlavní obsah

Posila Zeman: Plzeň je nejlepší klub v Česku, rozhodování bylo jednoduché!

Plzeň

V zimě ho neúspěšně lanařila Slavia, v neděli si proti ní Martin Zeman odbyl obnovenou premiéru v dresu Plzně. Návrat do Doosan Arény si nová posila Viktorie užila náramně. Sedmadvacetiletý záložník odehrál závěrečných 20 minut, po utkání, které Západočeši po přestávce otočili třemi góly, se radoval z výhry 3:1.

Foto: Profimedia.cz

Nová plzeňská posila - záložník Martin Zeman.

Článek

„Jsem rád, že comeback dopadl vítězně. Pro každého fotbalistu, který působí v Plzni, je radost hrát na jejím stadiónu. Doufám, že nás zápas nakopne k vítězné vlně," prohlásil Zeman. Do Viktorie se vrátil po třech letech, oklikou přes Senicu, Příbram a Sion.

Po špatném vstupu do sezóny se plzeňský management rozhodl sáhnout ke změnám v kádru, jednou z vyhlédnutých posil byl Zeman. První jednání se švýcarským Sionem nedopadlo, to druhé už bylo úspěšné. Ve hře byly sice i jiné varianty, Zeman však zvolil návrat na západ Čech.

„Jak jsem uslyšel o Plzni, rozhodování už nebylo těžké. Je to nejlepší klub v Česku," uvedl Zeman. Během první plzeňské štace se neprosadil, jak si nepředstavoval. Proč vstoupil podruhé do téže řeky?

Žádné flákání, ani restart kariéry

„Je to už pár roků, co jsem odešel. Člověk se mění lidsky i fotbalově. Ve Švýcarsku jsem se neflákal, odehrál jsem tam spoustu dobrých zápasů. Doufám, že Viktorce pomůžu," podotkl Zeman, který nepovažuje návrat do Štruncových sadů za restart ve své kariéře.

„Proč restart? Kariéra běží dál, vyvíjí se. Fotbalově je to další posun nahoru, vnímám to jen pozitivně," sdělil záložník.

Proti Slavii se dostal na hřiště v 70. minutě, v závěru utkání se podílel na třetí trefě domácích. Po jeho nakrátko rozehraném volném kopu posadil Hořava míč na hlavu Krmenčíkovi a Slavia byla definitivně na kolenou.

„Ve hře byla i možnost, že bych hrál od začátku. Nakonec jsme se s trenérem dohodli, že budu připravený nastoupit v průběhu zápasu. Myslím, že jsme se zvolili dobře. Kluci odehráli skvělý duel, předvedli parádní obrat. Jsem spokojený s tím, co jsem odehrál a doufám, že toho bude víc a víc," doplnil Zeman.

Reklama

Související témata: