Hlavní obsah

Zlín - Karviná 3:0Senegalec Diop se dvakrát trefil. Zlín střídá v čele ligy Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Diop 1 : 0
60. Diop 2 : 0
77. Holík 3 : 0
Záznam online reportáže

Zlín
Aktualizováno

Stejně jako před rokem fotbalisté Zlína v úvodu ligy září! V dohrávce 5. kola ePojisteni.cz ligy zvítězili nad nováčkem z Karviné 3:0 a při bodové shodě a stejném gólovém rozdílu díky většímu počtu vstřelených branek vystřídali dosud vedoucí pražskou Spartu v čele soutěže. Dvěma trefami se pod čtvrté zlínské vítězství v tomto ročníku podepsal senegalský útočník Dame Diop, skóre uzavřel v 77. minutě záložník Lukáš Holík. Fastav je s jedenácti góly nejofenzivnějším týmem soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Moravec (vlevo) z Karviné a Róbert Matejov ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

V sestavě Zlína nechyběl kapitán Poznar, u kterého se spekuluje o přestupu do Plzně či Liberce. Hvězdou byl ale jeho spoluhráč z útoku Diop, jenž se postaral hned o dvě branky.

Již od prvních minut oba týmy předváděly útočný a pohledný fotbal a již ve 2. minutě zahrozila Karviná z rohu, když Voltr prodloužil na Jurču, jenž se natahoval po míči u zadní tyče. Poté to Jurčo zkusil zpoza šestnáctky, ale míč ukryl v rukavicích.

Zlín byl nebezpečný zejména z rohových kopů. Po jednom z nich se s míčem obtočil Vukadinovič a vystrašil Laštůvku, který se jen poohlédl po nebezpečné střele. Radost domácích vypukla po centru Holíka ve 30. minutě, který v šestnáctce našel volného Diopa, jenž nekompromisně prostřelil brankáře Karviné.

Diop byl nadále při chuti a po přiťuknutí Poznara znovu hrozil. O srovnání se na druhé straně technickou střelou pokusil Šisler, ale Dostál míč kontroloval. Zvýšit ještě před poločasem mohl Jugas, když Laštůvka podběhl centr z rohového kopu, ale zlínský obránce mířil nad branku.

Hubáčkovo jubileum

Zlín začal velmi aktivně druhý poločas, ale Živulič vhodnou příležitost ke střele prováhal a následně hlavou mířil vedle. Stejně tak technickým pokusem Holík. Dostála na druhé straně vystrašil Budínský.

Karviná sevřela Zlín kolem šestnáctky, ale poté předvedli Ševci smrtící protiútok, který podruhé gólově zakončil Diop. Ten se přitom do hry vrátil po ošetření a kouč Páník jej původně chtěl stáhnout ze hřiště.

V 77. minutě bylo o výsledku rozhodnuto. Jordan prostrčil do úniku míč Holíkovi, který osamocen před Laštůvkou nezaváhal a zvýšil na konečných 3:0. V závěru ještě hrdinu Diopa vystřídal obránce Hubáček, který nastoupil do 300. ligového utkání.

Dohrávka 5. kola první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - MFK Karviná 3:0 (1:0)
Branky: 30. a 60. Diop, 77. Holík. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Hrabovský. ŽK: Diop (Zlín). Diváci: 5223.
Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov - Vukadinovič (68. Jordan), Hnaníček, Živulič, Lukáš Holík - Poznar (81. Harba), Diop (88. Hubáček). Trenér: Páník.
Karviná: Laštůvka - Libor Holík, Dreksa, Hošek, Eismann - Janečka, Šisler - Voltr (65. Okleštěk), Budínský, Zelený (34. Moravec) - Jurčo (80. Panák). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: