Hlavní obsah

Kdyby byl někdo na hrušce, kabina ho zkrotí, tvrdí Holík, který poslal Zlín do čela tabulky

Zlínští fotbalisté se dál vezou na vítězné vlně. V dohrávce 5. ligového kola zdolali nováčka z Karviné hladce 3:0 a díky lepšímu skóre se vyšvihli do čela tabulky před Spartu. Třetí branku, která Zlíňany posunula před Pražany, vstřelil třináct minut před koncem záložník Lukáš Holík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Holík ze Zlína se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Zjistil jsem to až po zápase od kluků cestou ze hřiště. Je super, že reprezentační přestávku strávíme na prvním místě, ale určitě nepropadneme žádné euforii. Vždyť náš výkon rozhodně nebyl excelentní. Hodně nám ovšem pomohl vedoucí gól. Kdyby byl někdo moc na hrušce, kabina ho zkrotí. Liga má za sebou teprve šestinu, až další kola ukážou, jak na tom skutečně jsme. Třináct bodů je ale pochopitelně skvělých," přemítal.

Když běžel sám proti karvinskému brankáři Laštůvkovi, žádný velký respekt z velkého jména necítil. „Já jsem si totiž ani pořádně neuvědomil, kdo proti mně stojí. To až doplachtil balón do sítě," usmál se Holík, který vyzvedl senegalského parťáka Diopa, jenž zaznamenal oba úvodní góly. „Sehrál mimořádné střetnutí," pochválil spoluhráče.

Zlínský kouč Bohumil Páník tvrdil, že si bude pohled na tabulku užívat maximálně jeden den. „Jsem už dost zkušený na to, abych věděl, že jak rychle jsme se dostali nahoru, může brzy následovat zase sešup dolů. Naše výhra nad Karvinou sice vypadá jednoznačně, ale rodila se složitě. Měli jsme štěstí, že hosté nedali první gól," měl jasno trenér.

Poznara vyprovázel potlesk. Odejde do Liberce?

Potleskem se fanoušci Zlína rozloučili s útočníkem Tomášem Poznarem, který připustil, že s největší pravděpodobností odehrál za moravský celek poslední duel. „Mám informace, že už jsem prodaný. Jsem sice zlínský patriot a z týmu ligového lídra se mi neodchází lehce, avšak chci se posunout někam dál a zahrát si Evropskou ligu. Kde to bude, sám ještě netuším," tvrdil Poznar, jenž podle kuloárních informací přestupuje do Liberce.

Ovace si užil také zlínský veterán David Hubáček. Nastoupil na závěrečné dvě minuty a připsal si tak jubilejní třístý duel v nejvyšší soutěži.

Karvinští odjížděli ze Zlína zklamaní. Drželi sice častěji míč na kopačkách, ale přesto si odvezli debakl. „Strašná škoda, že jsem hned na začátku neproměnil tutovku. Utkání by se vyvíjelo jinak. Jakmile Zlíňané vedli, mohli ze zajištěné obrany přecházet do rychlých brejků. To jim vyhovovalo," posteskl si zklamaný středopolař Radek Voltr.

Reklama

Související témata: