Hlavní obsah

Zlín - Brno 3:5Úspěšná posila. Kvapil udeřil dvakrát a pomohl Kometě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bukarts 1 : 0
18. Kvapil 1 : 1
21. Holík 2 : 1
35. Němec 2 : 2
37. Haščák 2 : 3
42. Kotvan 3 : 3
51. Kvapil 3 : 4
60. Zaťovič 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli v úvodním kole extraligy na ledě Zlína 5:3. Dvakrát se v dresu Komety trefila jedna z posil, útočník Marek Kvapil, který za nerozhodného stavu 3:3 v 51. minutě vstřelil i vítěznou branku. V závěru ještě pojistil výsledek v power play Martin Zaťovič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnská radost, ilustrační snímek.

Článek

Zlínští hokejisté naskočili do prvního utkání proti Brnu bez největší posily, obránce Blaťáka. Úvod zápasu se jim ale vydařil. Hosté se dostali do oslabení ve třech, které využila zlínská úderná formace po ose Říčka, Holík a zakončující Bukarts. Hned vzápětí Berani hráli opět proti třem Brňanům, zvýšit se jim ale nepodařilo.

Dále téměř kompletně zaplněně tribuny Zimního stadionu Luďka Čajky ale domácí k další brance nedohnaly, ačkoli byli domácí lepší. V 18. minutě hrála při signalizované výhodě šest na tři a a toho využil Kvapil, jenž o Kašíka dostal puk do sítě. Následné dvojnásobné oslabení zlínští přestáli a málem se prosadili, Říčka ale po návratu z trestné lavice únik neproměnil.

Z prostřední třetiny uběhlo 25 sekund a Berani zase vedli. Holík zůstal sám před Čiliakem a bekhendovou kličkou jej překonal. O pět minut později hosté nevěřili vlastním očím, nejprve fantasticky zasáhl Kašík, následně za něj na brankové čáře doslova zaskočil Žižka.

Následně se na obou stranách objevily šance, které vždy skončily stejně - v klíčový moment přeskočil puk hůl. Ve 33. minutě zasáhl Kubiše kolenem Káňa, sudí situaci ocenil dvěma minutami. A krátce po skončení Káňova trestu se štěstím Kometa srovnala. Nahození Vojtěcha Němce Kašík vyrazil nad sebe, načež si puk srazil zády do sítě. V 37. minutě už Brno vedlo, když. se prosadil důrazem v brankovišti Haščák.

Také začátek třetí části patřil domácím. Sice nejprve hostující Dočekal minul prázdnou branku, následně ale usedl na trestnou lavici. Z jeho trestu uběhlo jen pět sekund, hned po buly totiž poslal svou dělovku za Čiliaka Kotvan.

Hrál se atraktivní zápas s parádní diváckou kulisou. V 51. minutě šli hosté znovu do vedení. Kvapil natáhl mezi kruhy a poslal puk mezi betony Kašíka. Domácí se následující minuty tlačili do branky soupeře marně. V 59. minutě na trestnou lavici usedl Čermák, Zlínu ale hra bez gólmana nevyšla a Zaťovič potvrdil výhru Brna gólem do prázdné branky.

1. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Bukarts (P. Holík, Říčka), 21. P. Holík, 42. Kotvan - 18. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 35. V. Němec (Haščák), 37. Haščák (V. Němec), 51. M. Kvapil (M. Erat), 60. Zaťovič. Rozhodčí: Hejduk, Souček - Gerát, Lhotský. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6169.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, O. Horák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Podešva, Kubiš - D. Šťastný, Chytil, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, J. Hruška, Zaťovič - H. Zohorna, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, J. Káňa II. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.

Reklama

Související témata: