Hlavní obsah

Stolní tenista Suchánek útočí na medaili z paralympiády

Rio de Janeiro

Stolní tenista Jiří Suchánek útočí na premiérovou českou medaili z paralympijských her v Riu de Janeiro. V sobotním čtvrtfinále porazil předsedu Slovenského paralympijského výboru Jána Riapoše 3:2, přestože už prohrával 0:2 na sety, a v boji o finále se dnes utká s nasazenou turnajovou jedničkou, Francouzem Fabienem Lamirautem.

Foto: Sport.cz

Stolní tenista Jiří Suchánek.

Článek

"Když jsem na jiných turnajích vypadl brzy, vždycky mě to mrzelo, že si nemohu vychutnat atmosféru déle. Takže tady si maximálně užívám, že jsem to pro změnu já, na koho se ostatní chodí dívat. A podpora z hlediště byla dnes skutečně znát," uvedl v tiskové zprávě paralympijského svazu Suchánek.

První den atletických soutěží přinesl české výpravě dvě sedmá místa, o které se postarali Daniel Hýna v běhu na 1500 metrů a Eva Berná v hodu oštěpem. Zkušená Eva Kacanu obsadila ve vrhu koulí, v němž má zlato z Pekingu 2008, osmé místo.

Osmí skončili i cyklista Ivo Koblasa v časovce na jeden kilometr a plavkyně Vendula Dušková na 100 m prsa. Ještě lépe dopadli dráhaři ve stíhacím závodu na 4000 metrů: Jiří Ježek a Tomáš Kajnar byli šestí, Jiří Bouška sedmý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články